Teknoloji

Google Glass Part 2 çift göz ekranına sahip olacak

ABD Marka ve Patent Ofisi Google tarafından 2011’in üçüncü çeyreğinde yapılan bir başvuruya ait dosyayı yayınladı. 206338 seri numaralı patent başvurusunda Google’ın çok konuşulan Glass projesine ilerleyen yıllarda getireceği bir yeniliğin ilk çalışmaları görülüyor. ”Google Project Glass Part 2” adını taşıyan dosyada Google Glass’ın çift göz ekranlı versiyonunu görmek mümkün oluyor. Google’ın kurucularından Sergey Brin ise projenin başındaki isim olarak anılıyor.

google-glass-part-2-2501213

Çift göz ekranlı Google Glass Part 2’nin oluşturacağı arttırılmış gerçeklik deneyiminin ilk nesil Google Glass tarafından sağlanacak deneyimi aşması bekleniyor. Dosyaya bakıldığı zaman Google Glass Part 2’deki mühendisliğin çok daha derinlemesine ve çok daha özel olduğu görülüyor. Gözlüğün farklı tipten insanlara uygun arttırılmış gerçeklik deneyimleri oluşturması için tasarım bakımından belirgin özelliklere sahip olması gerektiği kesin. Ancak bu deneyimde Google’ın karşısına çıkacak olası sorunlar arasından ”binoküler başa yerleştirilebilen ekran deformasyonu” ön plana çıkıyor. Bu deformasyonun gözlüğün sağ ve sol camları arasında görüntü hizalama hatalarına yol açabileceği belirtildi.

google-glass-part-2-2-250213

Ancak Google’ın bu deformasyona karşı önlemini erkenden aldığı da patent başvuru dosyasından anlaşılıyor. Camların hem aşağısında hem de yukarısında bulunan görüntü portlarının çıkarılabilir hale gelmesi bu doğrultuda yapılan çalışmalardan biri. Google’ın çerçeveleri daha sağlam hale getirmek için bazı değişiklikler yapabileceği de yine bu dosyadan anlaşılıyor. Yerleştirilen çeyrek foto dedektörünün de sağ ve sol ekranlar arasındaki görüntü hizalamasında oluşabilecek kaymaları ölçeceği belirtildi. Google Project Glass Part 2’ye ait bu çizimlerin Google Glass’ın oluşturduğu bu heyecan dalgasını olumsuz etileyip etkilemeyeceğiyse zamanla görülecek.

İlgili >> Patent Bolt

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER