Teknoloji

Google Glass’ta parmak kareleriyle fotoğraf çekmek mümkün olabilir

google-glass-patent-100715

Google Glass kullanmayı garip bulanlar için işler önümüzdeki dönemde daha da garipleşebilir. Mountain View merkezli şirketin aldığı en son patent, Google Glass benzeri başa takılabilen ekranlarda parmak tanıma yöntemiyle fotoğraf çekilmesini mümkün kılıyor. Böylelikle yönetmenlerin sıklıkla kullandığı parmaklarla kare yapma hareketiyle fotoğraf çekilebilecek.

Patent dosyasına göre, ellerin duruşundan hareketle fotoğrafın yönelimi de değiştirilebilecek. Örneğin, yuvarlak bir “O” şekli yapıldığında ortaya yuvarlak çerçeveye oturtulmuş bir fotoğraf çıkacak. İki elle bir dikdörtgen yapıldığında ise fotoğraf dikdörtgenin içine yerleştirilecek.

Patent dosyasına göre, söz konusu teknoloji sayesinde Google Glass fotoğraf alanına bağlı olarak pozlama, beyaz dengesi ve kesme ayarlarını yapabilecek. Bu tarz tüm patentlerde olduğu gibi, bahsi geçen teknolojinin yeni Google Glass veya benzeri bir üründe boy gösterip göstermeyeceği henüz bilinmiyor. Ancak Google Glass’ın yeni versiyonunun geliştirilmekte olduğuna dair haberler, sorunun cevabının yakında alınabileceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER