Teknoloji

Google Glass kurumsal versiyonuyla FCC belgelerinde boy gösterdi

google glass kurumsal

Google’ın giyilebilir teknolojiden sorumlu birimi Project Aura, orijinal Google Glass gözlüğünün farklı versiyonlarını geliştirmek için yoğun bir mesai harcıyor. Bu çalışmaların sonucunda ortaya çıkacak cihazların neye benzediği konusunda ilk işaret ise ABD Federal İletişim Komiyonu’nun (FCC) dosyalarından geldi. Glass’ın iş yerleri için tasarlanmış versiyonuna ait olan taslak görüntüleri, menteşe sayesinde katlanıp cebe koyulabilen bir modeli gözler önüne seriyor.

google glass kurumsal

Dosyadaki görsellerden sadece birinde orijinal Glass’ta bulunan burun köprüsüne rastlanıyor. Dolayısıyla Glass’ın “kurumsal” versiyonunun saç bandı benzeri bir metal parçasına yerleştirilip burun üstüne oturtulup oturtulmayacağı bilinmiyor. Yeni Glass’ın 5GHz Wi-Fi desteği sunması, aynı zamanda daha iyi bir pil, Intel işlemci ve gelişmiş kamera barındırması bekleniyor.

Genişletilen prizmanın ise Glass’ın yüzen ekranının alanını genişletmesi öngörülüyor. Cihazın su geçirmeyeceği ve fabrika koşullarına daha dayanıklı hâle getirileceği de söylenenler arasında yer alıyor.

Google Glass’ın kurumsal versiyonu iş ortaklarına dağıtılıyor

Google henüz cihazın varlığını doğrulamış değil. Dolayısıyla bir çıkış tarihi ve fiyattan söz etmek de mümkün olmuyor. Ancak şirketin Glass for Work programına katılan iş ortaklarına çok sayıda gözlük gönderdiği ve yazılım geliştirme kısmını iş ortaklarının sırtlanacağı konuşuluyor. Google’ın Glass’ın tüketici versiyonunu piyasaya sürüp sürmeyeceği veya Android’i cihaz için özelleştirip özelleştirmeyeceği de bilinmiyor. Son derece iddialı bir proje olarak hayata geçen Glass, Google’a geliştirme sürecinde istediklerini verememiş, bu da projenin odak noktasında değişikliğe gidilmesine neden olmuştu.

İLGİLİ HABERLER