Manşetler

Google Glass ile fotoğraf çekmek için göz kırpmak yetiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Glass’a gelen XE12 güncellemesi sayesinde fotoğraf çekmek için varolan mevcut yollara ek yeni bir yöntem daha sunuldu.

google-glass-goz-kirpma-fotograf-cekimi-181213

Bundan böyle Google Glass kullanıcıları sadece göz kırparak fotoğraf çekebilecek. Google’ın söylediğine göre, çekim için göz kırpma özelliği sayesinde kamera butonunu kullanmak veya gözlüğe sesle komut vermekten daha hızlı şekilde çekim işlemi gerçekleştirilebilecek. Üstelik gözlüğün ekranı kapalı olsa bile tek bir göz kırpmasıyla fotoğraf çekilebiliyor. Google Glass Explorer test kullanıcıları sağ gözlerini kırparak bu özelliğin avantajlarından faydalanabiliyor.

Göz kırpma özelliği güncellenen Google Glass gözlüklerde sunuluyor. Bundan yararlanmak isteyen Explorer kullanıcılarının mevcut gözlüklerini yenileriyle ücretsiz değiştirmesi yeterli oluyor.

Bu arada güncelleme Google Glass’a akıllı telefonlardakine benzer bir kilit ekranı ekliyor. Böylelikle başka kişilerin MyGlass mobil uygulamasındaki kilit ekranı kartına doğru deseni girmeden gözlüğü kullanmaları engelleniyor. Ekran kilidi gözlük kapatıldığında veya kafadan çıkarıldığında etkinleştiriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Teknoblog Özel: Google Glass Explorer deneyimini yaşadık

Öte yandan XE12 güncellemesiyle birlikte MyGlass iOS uygulaması da destekleniyor. Google, iPhone sahibi Explorer kullanıcılarının gözlüklerini Apple’ın akıllı telefonlarıyla kullanmalarını sağlayan MyGlass iOS uygulamasını App Store’da kısa süreliğine tutmuş ve daha sonra kaldırmıştı.

Google Glass’ın özelliklerinden şu an için sadece 1500 dolarlık Explorer programına katılan test kullanıcıları yararlanıyor. Diğerlerinin 2014’te çıkacak ve daha ucuza satılacak Glass’ı beklemeleri gerekiyor.

İlgili >> Google Destek

İLGİLİ HABERLER