Teknoloji

Google Glass için Field Trip uygulaması gerçekçi sanal turlar sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google konum temelli Field Trip uygulaması iOS ve Android’in ardından Google Glass’taki yerini de aldı. Google uygulamanın yayınlanmasıyla birlikte uygulamanın işleyişini gösteren bir videoyu da paylaşmayı ihmal etmedi. Field Trip’i ilk olarak geçtiğimiz sonbaharda görücüye çıkaran şirket, kullanıcılara hareket halindeyken etraflarındaki dünyayı keşfetme ve etkileşime girme imkanını sunma amacıyla yola çıkmıştı. Bir tür sanal rehber olan Field Trip uygulaması, kullanıcılarına yakınlarındaki önemli yapılar hakkında bilgi sunuyor.

fieldtrip-google-glass-220813

Field Trip ekibi uygulamayı etraftaki havalı, saklı ve kendine özgü şeyleri bulmak için kullanılan bir rehber olarak tanımlıyor ve artık Google Glass ile de dünyanın büyüleyici hikayelerinin ve bölgesel hazinelerin keşfedilebileceğinin altı çiziliyor. Google Glass için Field Trip uygulamasının tanıtımında üzerinde durulan bir nokta da iOS ve Android uygulamalarının aksine bu uygulamanın eller serbest ve başı aşağıya doğru eğmeden kullanılabilir olması.

Field Trip’i geliştiren ve Google’ın alt şirketlerinden biri olan Niantic Lab’in yöneticisi John Hanke, CNET’e yaptığı açıklamada Field Trip’in temelde Glass için hazırlandığını ancak o dönemde Glass hazır olmadığı için rotasını iOS ve Android’e çevirdiğini dile getirdi. Hanke uygulamanın ileride bir noktada Google Now’a yaklaşabileceğini de sözlerine ekledi.

İlgili >> Fieldtripper, CNET

İLGİLİ HABERLER