Teknoloji

Google Glass için ay sonunda ABD’nin iki yakasında yazılımcı etkinlikleri düzenliyor

Geçen yaz düzenlediği I/O konferansı sırasında 1500 dolarlık fiyat etiketiyle ön siparişe sunduğu Google Glass gözlükleri bu ayın sonlarında düzenlenecek iki farklı geliştirici etkinliğinin ana konusu olacak. Google, ABD’nin New York ve San Francisco şehirlerinde gerçekleştireceği yazılımcı etkinlikleriyle bu cihazlara özel uygulamaların geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunacak.

Etkinlik için e-posta iletisi şeklinde gönderilen davetiyelerde davetliler Glass’a yakından bakmaya ve yakında çıkacak Google Mirror API konusunda iki gün boyunca fikir sahibi olmaya çağrılıyor. San Francisco ve New York’ta düzenlenecek ve Glass Foundry olarak anılan etkinlikler Explorer programı altındaki yazılımcılara açık olacak. Bu etkinlikler sayesinde yazılımcı grupları ilk kez bir araya gelme fırsatı elde edecek ve Glass cihazı için bir şeyler geliştirmek için ortak çalışmalar yapacak.

Etkinliğin ilk gününde Google Glass tanıtılacak, Glass Foundry süresince katılımcılara kullanacakları Google Glass gözlükler ödünç verilecek. Tanıtımın ardından yazılımcılar Mirror API’ye yakından bakma fırsatı elde edecek. Google mühendisleri de yazılımcılara yardımcı olmak için orada hazır bulunacak. Etkinliğin ikinci gününde de çeşitli konuklar ve gösterimler sahne alacak. San Francisco etkinliği 28-29 Ocak, New York etkinliğiyse 1-2 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İlgili >> AllThingsD

İLGİLİ HABERLER