Teknoloji

Google Glass için yazılım geliştirme araçları GDK yayınlandı

Google uzun zamandır beklenen Glass Geliştirme Kitini nihayet yayınladı. Böylelikle geliştiriciler Glass donanımının daha önce erişemedikleri parçalarına yazılımsal anlamda erişebilecek.

google-glass-explorer-deneyimleme-00004

GDK veya Google Developer Kit olarak da anılan bu yazılım geliştirme araçseti sayesinde yazılımcılar çevrimdışı çalışabilen uygulamaları gerçek zamanda geliştirebilecek, cihazın ivmeölçer ve GPS gibi bileşenlerinden yararlanabilecek. Uygulama geliştiricileri şimdiye kadar sadece kısıtlı imkanlar sunan Mirror API adlı uygulama programlama arayüzünden yararlanabiliyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Teknoblog Özel: Google Glass Explorer deneyimini yaşadık

Google Glass kıdemli yazılım temsilcisi Timothy Jordan, Glass’a uygulama yüklemenin kolay olmadığını, ancak gözlük sahiplerinin yüzde 83’ünden fazlasının Glass’larına en az bir tane uygulama yüklediğini kaydetti.

Yazılımcılara açılmış olan diğer seçenekler arasında konum sağlayıcısına erişim, kamera kontrolü, sesli komutlar ekleme, menü için tetikleyiciler koyma, canlı kartlar yaratma ve touchpad üstündeki hareketleri algılama da bulunuyor.

Söz konusu duyuru Google’ın düzenlediği ve GDK kullanılarak geliştirilen çeşitli uygulamaların gösterilediği hackathon etkinliğinde gerçekleştirildi. Glass’ın ikinci versiyonunun gelecek yıl çıkması ve genel kullanıcı kitlesiyle buluşması bekleniyor.

İlgili >> T3

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER