Teknoloji

Google Glass Explorer gözlükler ABD’de yeniden satışa sunuldu

Bir günlük satışla ABD’deki tüketicilere Google Glass sahibi olma şansı tanıyan Google, yaklaşık bir ay sonra aynı imkanı tekrar veriyor. Ancak bu sefer sunulan imkan kısıtlı bir süre olacak gibi görünmüyor. Google, stoklarını yeniden güçlendirdiğini ve cihazı deposuna geldikçe ona sahip olan herkesin eline ulaştırmak istediğini kaydetti.

google-glass-luxottica-250314

Daha önceki genel satış sadece bir gün sürmüştü. Google da gelen ilgiyi “aşırı” olarak nitelendirmiş, stokların çok çabuk tükendiğini kaydetmişti. Şimdiyse Google, bu satış opsiyonunu Glass Explorer Programının bir parçası olarak sunmayı sürdürdüğünü, bunun genel tüketici lansmanı olmadığını dile getirdi. Yani ticari ürün niteliği taşıyan Google Glass henüz ortaya çıkmadı. Şimdi Glass satın alanlar bu gözlüğün beta versiyonuna sahip olacaklar. Bu arada Glass Explorer satışları hâlâ ABD’yle sınırlı kalmaya devam ediyor.

Glass ilk olarak iki yıl önce Google I/O 2012 etkinliğinde satışa çıkmış, Google 2 bin adet ürünü satın almak isteyenlere sunmuştu. Aynı yılın sonlarına doğru 8 bin ürünlük ikinci cihaz dalgası gelmişti. O zamandan beri arkadaş tavsiyesi ve bekleme listesi gibi programlarla Google Glass Explorer sahibi kitle genişlemeye devam ediyor. İlk kez geçen ay Google Glass’ın genel kullanıcı kitlesine satışı gerçekleştirilmişti. Şimdiyse bu satış fırsatı sürekli hâle getirilmiş oldu.

1500 dolarlık fiyata sahip olan bu Android tabanlı cihaz akıllı telefonunuza bağlanarak uyarıları gösteriyor, onun için geliştirilen çeşitli uygulamaları çalıştırıyor. Ayrıca artırılmış gerçeklik tabanlı çeşitli oyunlar da Google Glass için mevcut durumda. Google, Glass için sunduğu geliştirme platformuyla yazılım geliştiricilerinin Glass için uygulama oluşturmasına da imkan tanıyor.

İlgili >> Google+ (Google Glass)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER