Teknoloji

Google Glass’ın daha sağlam “Enterprise Edition” versiyonunu hazırlıyor

google-glass-explorer-deneyimleme-00007

Google Glass’ın yeni bir versiyonunun gelmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Ancak bu yeni versiyonu “halef” veya “devam ürünü” şeklinde nitelemek biraz abartılı tanımlar olacak gibi gözüküyor. 9to5Google’da yer alan habere göre, Tony Fadell ve ekibi, Google Glass’ın “Enterprise Edition” adını taşıyan bir versiyonu üstünde çalışıyor. Orijinal Explorer Edition’ın bir yan ürünü niteliğinde olması beklenen Enterprise Edition, bazı donanımsal değişiklikleri de beraberinde getiriyor.

Öncelikle Google Glass Enterprise Edition’ın normal gözlükler gibi katlanabilir olması bekleniyor. Böylelikle artırılmış gerçeklik cihazını taşımanın daha kolay ve daha az garip hâle getirilmesi amaçlanıyor. Google Glass Enterprise Edition’ın elektronik aksamını barındıran sağ kısmı, tasarıma eklenen “sağlam bir menteşe” sayesinde katlanabilecek. Gözlüğün sol tarafını da katlamak mümkün olacak.

9to5Google, Google Glass Enterprise Edition’ın suya dayanıklı ve daha sağlam bir yapıda olacağını da iddia ediyor. Gözlüğün fabrikalarda, depolarda ve ince muamelenin garanti edilemediği çalışma koşullarında kullanılmasını isteyen Google, her gün yaşanabilecek düşme ve çarpmalara karşı Google Glass Enterprise Edition’ı daha sağlam hâle getiriyor.

Google Glass Enterprise Edition’ın görünüşünde de bazı değişikliklerin yapılacağı ve gözlüğün hedef kitleye daha uygun hâle geleceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Google Glass Enterprise Edition, şirketin artırılmış gerçeklik cihazını bir moda ürününe dönüştürme rüyasından da yavaş yavaş vazgeçtiğini gösteriyor.

9to5Google’ın haberine göre, Google Glass Enterprise Edition’da Glass arayüzünün daha dolu biçimde görüntülenebilmesi için daha büyük bir prizma tercih edilecek. Yeni Intel Atom işlemciyse cihaza performans artışı sağlayacak.

Şu an için, bireysel kullanıcıların Google Glass Enterprise Edition’a ulaşması pek kolay gözükmüyor. Şirketin planlarının değişmesi daima ihtimaller arasında yer alsa da, Google Glass Enterprise Edition’ın ilk başta sadece Glass for Work programına katılan kuruluşlara satılacağı iddia ediliyor. Dolayısıyla bu cihazı, ana pazar için hazırlanacak “Google Glass 2.0” olarak tanımlamak pek doğru olmayacaktır.

 

İLGİLİ HABERLER