Teknoloji

Google Glass daha güçlü işlemci ve Android ile yenilendi

google glass enterprise edition 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google kurumsal kullanıma yönelik artırılmış gerçeklik başlığı Glass‘ın yeni versiyonunu tanıttı. Bu yeni versiyonla Glass bir deney olmaktan çıkarak Google markalı bir ürüne dönüşüyor. Resmi adı Google Glass Enterprise Edition 2 olan ürün, 999 dolar karşılığında satılacak. Ancak, tıpkı selefi gibi, yeni Google Glass da doğrudan müşterilere ulaştırılmayacak. Yeni işlemci, gelişmiş kamera, hızlı şarj için USB-C gibi özellikler yeni başlığın dikkat çeken yönleri arasında bulunuyor.

Google hâlâ Glass’ı ana akım bir ürün olarak tanımlamıyor. Ancak Glass Enterprise Edition 2 ile daha yüksek satış rakamlarına ulaşılması amaçlanıyor. Google’ın çatı şirketi Alphabet’in bünyesindeki X biriminden alınarak doğrudan Google bünyesine taşınan Glass’ın iş yerindeki giyilebilir ürün talebini karşılaması hedefleniyor.

Glass’ın temel tasarımında herhangi bir değişiklik yok. Cihaz yine basit bir gözlük gibi görünüyor. Glass Enterprise Edition 2’nin kalbinde Qualcomm‘un artırılmış ve sanal gerçeklik deneyimi için geliştirdiği Snapdragon XR1 işlemci bulunuyor. Google’dan yapılan açıklamada, XR1’in işlemci gücü sayesinde Glass’ın “bilgisayar görüşü ve gelişmiş özdevinimli öğrenme” yeteneklerine sahip olduğu belirtiliyor.

Smith Optics ile birlikte hazırlanan Google Glass Enterprise Edition 2, daha büyük bir pil ve yeni güvenlik çerçeveleriyle geliyor. Android işletim sistemiyle çalışan artırılmış gerçeklik gözlüğü, Android Kurumsal Mobil Cihaz Yönetimi aracı için de destek sunuyor. Glass Enterprise Edition 2’nin Android işletim sistemiyle geleceğine dair haberler daha önce de gündeme gelmişti.

İLGİLİ HABERLER