Teknoloji

Google Glass 33 ay sonra ilk defa güncellendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google glassGoogle büyük umutlarla yola çıktığı Glass projesinde aradığını bulamamış ve proje tabir-i caizse tarihin tozlu raflarında unutulmaya terk edilmişti. Google Glass için 2014’ün eylül ayında yayınlanan güncellemenin gerisinin gelmeyeceği düşünülmüştü. Ancak 33 ay sonra birden ortaya çıkan güncelleme bu durumu değiştirdi.

Glass için uzun bir aradan sonra yayınlanan ilk güncellemede öne çıkan yenilik, Bluetooth desteğinin gelişi oluyor. Günümüzde yayınlanan her güncellemenin vazgeçilmez parçaları arasında yer alan performans iyileştirmeleri ve hata düzeltmeleri, Glass’ın yeni güncelleme paketinde bulunuyor.

Bluetooth desteği sayesinde Glass kullanıcılarının gözlüklerini klavye veya farelerle eşleştirmeleri mümkün hâle geliyor. Google’ın gözlüğü birden güncellemesi, ilginçliğine rağmen, sevindirici bir gelişme olarak nitelenebilir. Ancak güncelleme kaç kişinin hâlâ gözlüğü kullanmaya devam ettiği sorusunu da akıllara getiriyor.

Google Glass projesinin farklı bir şekilde sürdürüleceği iddia edilmişti

Glass için 33 ay sonra güncelleme yayınlanmasının nedeni bilinmiyor. Artırılmış gerçeklik gözlüğü için son iddiaların gündeme gelmesinin üzerinden bile yaklaşık 1,5 yıl geçmiş durumda. 2015’in son ayında çıkan haberlerde Google’ın Glass’ı daha dayanıklı hâle getirerek üretim yapan şirketlere satmayı istediği iddia edilmişti. Yayınlanan son güncellemenin bu planla ilgisinin olup olmadığı belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER