Teknoloji

Google Glass Birleşik Krallık’ta satışa sunuldu

google-glass-explorer-deneyimleme-00002

Başlangıçta kısıtlı sayıda kullanıcının katıldığı beta programı dahilinde ve sadece ABD’de yaşayanlara dağıtılan Google Glass nihayet dünyaya açılmaya başladı. Google’ın ilgi çeken giyilebilir aygıtı Atlas Okyanusu’nun diğer yakasında, Birleşik Krallık’ta satışa sunuldu.

Ne var ki, Birleşik Krallık’taki tüketicilerin ABD’dekilere göre daha fazla para ödemesi gerekecek. Çünkü Google Glass için bu ülkede 1000 pound (yaklaşık 3640 TL) fiyat belirlendi. Glass’ın Shale, Sky, Tangerine, Cotton veya Charcoal renk seçeneklerinden birisini seçmek, ayrıca Google’ın titanyum koleksiyon gözlük çerçevesini de satın almak mümkün oluyor.

Glass’ı Birleşik Krallık’ta satın alanlar da “Explorer” olarak nitelendirilecek ve erken ayak uyduranlar arasında yer aldıkları için kendilerine bir adet güneş gözlüğü camı da ücretsiz olarak verilecek.

Glass’ın Birleşik Krallık’ta piyasaya çıkışı bu gözlüğün ABD dışında ilk kez bir ülkede piyasaya çıkışı anlamına geliyor. Google’ın giyilebilir aygıtı herkesin satın almasına açık olsa da, henüz fiziksel mağazada satılmıyor. Satın alma işlemi internet üzerinden gerçekleştiriliyor.

Aslında Google Glass en çok ticaret ve sağlık iş kollarında ilgi görüyor, bu nedenle Google da bu cihazı bireysel kullanıcılara sunmak için acele etmiyor gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER