Teknoloji

Birleşik Krallık’ta Google Glass ile sinemalara girmek yasaklandı

google-glass-explorer-deneyimleme-00007

Geçtiğimiz hafta Birleşik Krallık’ta satışa sunulan Google Glass’a ilk yasağın gelmesi fazla zaman almadı. Ülkedeki sinemalara Google Glass ile girmek, filmlerin korsan olarak kaydedilebileceği gerekçesiyle yasaklandı. Birleşik Krallık’ın en büyük sinema zinciri Vue ve sinema salonlarının oluşturduğu meslek odası Google Glass yasağını eş zamanlı olarak devreye soktu.

Halihazırda Google Glass ile 45 dakika boyunca 720p kayıt yapılabiliyor. Buna ek olarak kayıt sırasında Glass’ın üzerinde bir ışık da yanıyor. Bu özellikler nedeniyle Glass’ın profesyonel film korsanları için söylemek pek mümkün olmuyor. Daha uzun süreli ve daha kaliteli kayıt yapan akıllı telefonların varlığı göz önüne alınınca Google Glass yasağı kulağa biraz anlamsız geliyor.

Google yasaklama kararı üzerine VentureBeat sitesine bir açıklama gönderdi. Sinemalara Glass’a da akıllı telefonlara olduğu gibi muamele etmelerini tavsiye eden şirket, Glass’la ilgili kurallar oluşturmadan önce Glass ile doğrudan etkileşim içine girmenin ve denemenin önemini vurguladı. Google kayıt esnasında Glass’ın üzerinde bir ışık yandığını ve bunun Glass’ı kayıt için kullanışsız bir cihaz haline getirdiğni hatırlatmayı ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER