Teknoloji

Google Glass bir insanın hayatını kurtarmış

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Glass’ın fonksiyonları sadece hareket halindeyken bilgiye ulaşmak veya e-posta kontrol etmekle sınırlı kalmışa benzemiyor. The Boston Globe’da yer alan habere göre, Google Glass hayat kurtarma konusunda da oldukça etkili. Boston’daki Beth Israel Deaconess Medical Center’da çalışan Dr. Steven Horng, beyin kanaması geçiren bir hastanın ameliyatında Google Glass’tan ciddi anlamda yardım aldı. Hastanın belli ilaçlara alerjisi olduğunu bilen, ancak kesin listeyi göremeyen Horng, Google Glass üzerinden hastanın tıbbi kayıtlarına ulaşarak gerekli bilgiye ulaştı ve hastanın durumunun stabil hâle gelmesini sağladı.

google-glass-explorer-deneyimleme-00007

Hikayenin ortaya çıkmasını ise Google’ın Glass’ın iş yerindeki faydalarını anlatmak için başlattığı girişim sağladı. Google bu girişim kapsamında yazılımcıların diğer şirketler için kurumsal Glass yazılımları oluşturmasını hedefliyor. Şirket bu hedef doğrultusunda aralarında tıp merkezlerinin, hastanelerin ve Sacramento Kings gibi basketbol takımlarının bulunduğu pek çok kuruma Google Glass dağıtıyor.

The Boston Globe’a konuşan Dr. Horng, bahane üretmek yerine Google Glass sayesinde hastayla göz temasını dahi kaybetmeden gerekli bilgilere ulaştığını dile getirdi. Horng’un bu deneyiminin ardından Beth Israel Deaconess Medical Center’da Google Glass kullanımının kapsamı genişletildi. Artık acil serviste çalışan doktorlar mesaileri boyunca Google Glass kullanacak. Doktorlar hastaların tıbbi kayıtlarına da oda kapılarına yerleştirilen QR kodları sayesinde Google Glass üzerinden erişebilecek.

İlgili >> The Boston Globe

İLGİLİ HABERLER