Teknoloji

Google gizlilik koruma yollarını oturtana kadar Glass’ta yüz tanıma uygulamalarına izin vermeyecek

Google sosyal ağı Google+ üzerinden bir açıklama yaparak merakla beklenen ürünü Glass’ta yüz tanıma uygulamalarına izin verme niyetinde olmadığını açıkladı. Ancak şirket gelecekte bu uygulamaların kullanımı için açık kapı bırakmayı ihmal etmedi. Söz konusu açıklamada pek çok kişinin Glass’taki olası yüz tanıma özelliklerine dair endişelerini dile getirdiği, fakat Google’ın gizliliği koruma yollarını oturtana dek Glass’a yüz tanıma özelliklerini eklemeyeceği belirtildi.

google-glass-160413

Aynı açıklamada bunun yeni bir karar olmadığının da altı çizildi ve Google Glass’ın ürün yönetim direktörü Steve Lee’nin de daha önce benzer sözlerle aynı kararı duyurduğu hatırlatıldı. ABD Kongresi’nden Glass ile ilgili güvenlik endişelerini açığa çıkaran bir açıklama gelmesinin ardından konuşan Lee, Glass’ta gereken koşulları oturtana dek yüz tanıma uygulamalarına yer vermeyeceklerini ifade etmişti.

Şirket tarafından yapılan son açıklamanın farkıysa üçüncü taraf uygulamalara yönelik bir gönderme içermesi. Daha önce Glass’taki uygulamalara yönelik bazı kısıtlamalar açıklayan, ancak yine de ürüne yönelik ”hack” hareketlerini destekleyen Google; gizlilik endişelerine karşı biraz daha duyarlı bir tutum takınmışa benziyor. AllThingsD’nin haberine göre, şirket Glass’ta fotoğraf çekerken ekranı kapatan uygulamalara da izin vermeyecek ve böylelikle fotoğrafı çekilen kişinin durumun farkında olmasına yardımcı olacak. Google tıpkı Android uygulamalarında yaptığı gibi Glass uygulamalarında da nefret söylemi, kumar ve muzur içeriğe müsade etmeyecek.

İlgili >> Google (Google+), AllThingsD

İLGİLİ HABERLER