Teknoloji

Google Geziler seyahat için en iyi zamanı öneriyor

google geziler

Seyahat planlamasında en iyi ve en uygun oteli bulmanın dışında pek çok adımdan bahsetmek mümkün. Google Geziler platformunda yapılan en son güncelleme, kullanıcılara bu adımlarda da yardımcı olmaya yönelik yenilikler içeriyor.

Platforma eklenen “Ne zaman gitmeli?” isimli bölümde yoğunluk, hava durumu ve konaklama fiyatları gibi kriterler çerçevesinde kullanıcılara, bir şehri ziyaret etmenin en uygun zamanı konusunda bilgi verilecek.

Bir yeri yoğun sezonundan biraz daha önce veya ziyaret etmek, yer bulmak ve kalabalıktan bunalmamak adına önemli bir kriter niteliği taşıyor. Ancak bu konuda karar verirken, fiyat da hâlâ önemini koruyor. Google Geziler’in yeni bölümünde yer alan “Ne kadar ödersiniz?” sekmesi, kullanıcılara potansiyel seyahat maliyetleri konusunda net bir fikir oluştururken yardımcı oluyor.

Google, otel seçimi konusunda fiyat dışındaki kriterleri de değerlendirmeye alıyor. “Nerede kalmalı?” sekmesinde şehrin popüler bölgeleri sıralanıyor. Bu sıralamada bölgelerin öne çıkan özelliği, genel konum puanı ve ortalama otel fiyatı gibi bilgiler de gösteriliyor. Böylelikle kullanıcılara gidecekleri yerin ana çekim noktalarına yakın bir otel bulmaları konusunda yardım ediliyor.

Google Geziler kişisel öneriler de gösteriyor

Google’ın yaptığı diğer değişiklikler ise daha küçük, ancak yine de yararlı detaylar sunuyor. Artık kullanıcılar yaptıkları otel aramaları veya geçmiş konaklamaları doğrultusunda kişiselleştirilmiş öneriler görüyor. Şehir sayfalarındaki “Seyahat Rehberi” ve “Gezi Planlama” bölümlerinde ise otel konaklamasının hem gecelik hem de toplam fiyatı gösteriliyor. Kullanıcılar ara vermek zorunda kaldıkları planlamalarına da daha sonra devam edebiliyor.

Seyahat tarihi önerileri şimdilik sadece masaüstünde Google Geziler kullanıcılarına sunuluyor. Diğer özelliklere ise hem masaüstünde hem de mobilde ulaşmak mümkün.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER