Teknoloji

Google+ gerçek isim kullanma ilkesinden vazgeçiyor

Google-Plus-Logo-030614

İlkelerinin kullanıcıları risk altına soktuğuna dair yıllar boyunca gelen şikayetlerin ardından, Google kullanıcıların Google+ üzerinde gerçek isimlerini kullanmalarına yönelik zorunluluğu kaldırma kararı aldı.

Üç yıl önce, Google+’ın açılmasıyla birlikte geçerli olan gerçek ad ilkesi Facebook gibi görünen bir sosyal ağ oluşturulmasını amaçlıyordu. Ne var ki, Google+’ın sosyal ağ üzerindeki sayfasından paylaşılan bir mesajda söz konusu ilkenin gerçek isimlerini kullanmadan ağın bir parçası olmak isteyen kullanıcıları dışladığı vurgulandı.

Google’ın gerçek isim ilkesi gizlilik taraftarları ve gazetecilerin eleştirilerine maruz kalmıştı. Bu kişiler takma isim kullanmak ve anonim kalmak için geçerli sebepleri olan kişilerin söz konusu ilke nedeniyle açığa çıkma tehdidi altında olduğunu savunuyordu.

Google gerçek ad ilkesiyle ilgili kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağının altını çizdi. YouTube kullanıcıları ve marka sayfaları istedikleri isimleri alabilecekler. Ancak bu durum Google+ kullanıcıları için gerçek isim gereksinimini daha karmaşık hâle getirecektir.

Aslında Google da bunun farkında. İsim politikasının belirsiz olduğunu bildiklerini dile getiren şirket bunun bazı kullanıcıları için gereksizce yaşanmış zorlu deneyimlere yol açtığını da kaydetti. Bunun için özür dileyen şirket gerçekleştirilen değişiklikle birlikte Google+’ın katılımcı bir yer olmasını arzuladıklarını da dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER