Teknoloji

Opera Google’ın yapay zekası Gemini’yi internet tarayıcısına entegre ediyor

opera google gemini

Opera kullanıcıları, tarayıcının Aria yerleşik AI asistanını kullandıklarında OpenAI’nin büyük dil modellerinin (LLM’ler) yeteneklerinden faydalanabiliyor. Opera şimdi de Gemini AI Modellerini Aria’ya entegre etmek için Google ile iş birliğine gidiyor.

Opera’ya göre Composer AI motoru, kullanıcının isteğini sorgularına göre işleyebiliyor ve ardından her bir görev için hangi modelin kullanılacağına karar verebiliyor.

Google, geçen yıl LLM’yi resmi olarak duyurduğunda Gemini’yi “şu ana kadar ürettiği en yetenekli model” olarak nitelemişti. O tarihten bu yana şirket, ürünlerinde Gemini destekli özellikleri duyurdu ve Gemini AI sohbet robotunu doğrudan Android’e entegre etti. Opera, Gemini’nin entegrasyonu sayesinde tarayıcısının “artık kullanıcılarına en güncel bilgileri yüksek performansla sunabileceğini” belirtti.

Opera Google Gemini iş birliğiyle deneysel özellikler de sunacak

Şirketin Google ile olan ortaklığı, Aria’nın AI Feature Drop programının bir parçası olarak yeni deneysel özellikler sunmasına da olanak tanıyor. Tarayıcının Opera One Developer sürümüne sahip kullanıcılar, Google’ın Imagen 2 modeli tarafından desteklenen yeni bir görüntü oluşturma özelliğini ücretsiz olarak deneyebiliyor.

Ayrıca kullanıcılar, Google’ın metinden sese modelini kullanarak Aria’nın sesli yanıtlarını konuşma tonunda dinleyebilir. Test sırasında her şey yolunda giderse Opera, özellikleri herkese sunabilir ancak kullanıcılardan gelen geri bildirimlerine bağlı olarak bazı değişikliklere de gidebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER