Teknoloji

Google Gemini AI için sanal bir ön izleme etkinliği planlıyor

google gemini

Google, mevcut PaLM 2 yapay zekâ mimarisinin yerini alacak olan Gemini adlı yeni bir büyük dil modeli (LLM) üzerinde çalışıyor. Yeni büyük dil modelinin detaylı tanıtımı için bu ay içinde bir etkinlik planlandığı söylense de, şirketin bunu ertelediği iddiası da kısa süre önce gündeme gelmişti. Görünen o ki, Google Gemini için bu hafta bitmeden bir tür ön izleme etkinliği gerçekleştirecek.

The Information’ın haberine göre, daha önce bu hafta için planlanan daha geniş kapsamlı Gemini lansman etkinlikleri 2024’ün ocak ayına ertelendi. Şirketin bu etkinlikleri New York, Washington ve Kaliforniya’da gerçekleştireceği belirtilse de, detaylar henüz ortaya çıkmış değil.

Google’ın erteleme kararının arkasında bir güvenilirlik sorunu olduğu tahmin ediliyor. Konuşulanlara göre; Gemini, İngilizce olmayan bilgi istemlerinde veya soruların gönderiminde biraz zayıf kalıyor. Geniş kapsamlı lansman etkinlikleri ertelense de, Google yeni nesil yapay zekâsının neler yapabileceğini göstermeyi planlıyor. The Information’a konuşan bir kaynak, şirketin bu hafta içinde sanal bir ön izleme gerçekleştirmeye hazırlandığını dile getirdi.

Google Gemini ile OpenAI’a meydan okumaya hazırlanıyor

Google Gemini ile bugüne kadarki en güçlü yapay zekâ mimarisine imza atmış durumda. Şirket, Gemini’nin OpenAI’ın GPT-4’ü ile rekabet etmesini hatta onu geride bırakmasını hedefliyor. Çok modlu olması ve metin dışındaki materyallerle eğitilebilen Gemini’nin metin, resim, ses, video ve diğer veri türlerini oluşturabildiği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER