Dosyaİpucu

Google’ın yeni AI modeli Gemini nasıl kullanılır?

google gemini

Google, yapay zekâ dünyasında dikkat çekici bir yenilik yaparak Gemini AI modelini tanıttı. Bu yeni model, şu anda Bard chatbot’u içinde Gemini Pro adı altında ücretsiz olarak deneyimlenebilir. Ayrıca Pixel 8 Pro kullanıcıları, WhatsApp’ta AI önerilen metin yanıtları ve gelecekte Gboard’da Gemini’nin bir versiyonunu kullanabilirler.

Şu an için Gemini’nin yalnızca bir kısmı kullanılabilir durumda. Gelecekteki yayımların, birden fazla giriş formu işleyen ve farklı yollarla çıktılar üreten çok modlu yetenekleri içermesi bekleniyor. Şimdilik sadece metin tabanlı versiyonu Bard’a eklendi.

Gemini şu an yalnızca İngilizce olarak mevcut, ancak Google yakında diğer diller için destek sunmayı planlıyor. Google’ın önceki yaratıcı AI güncellemeleri gibi, Gemini şimdilik Avrupa Birliği’nde kullanılamıyor.

Bard için Gemini Pro güncellemesi, paralı gibiymiş gibi bir hava veren adına rağmen ücretsiz olarak kullanılabilir. ChatGPT’de, eski AI modellerine ücretsiz olarak erişebilirsiniz, ancak en yeni model olan GPT-4’e erişmek için aylık bir abonelik ücreti ödemeniz gerekiyor. Gemini ile ilgili gelecek planlar hakkında henüz fazla bilgi yok. Google, daha da geliştirilmiş bir model olan Gemini Ultra’nın 2024’te piyasaya sürülebileceğini ve ilk olarak geliştirilmiş bir chatbot olan Bard Advanced içinde kullanılabilir olabileceğini ima etti. Henüz bir abonelik planı duyurulmadı, ancak karşılaştırma yapmak gerekirse, GPT-4’ü içeren ChatGPT Plus için aylık abonelik ücreti 20 dolar.

Google’ın Gemini Pro’suna nasıl erişilir?

Zaten bir Google hesabınız var mı? Bard içinde Gemini’yi kullanmak, tarayıcınızda web sitesini ziyaret edip giriş yapmak kadar basit. Google, bir hesap oluşturmaya istekli olmayan kullanıcılara Bard’a erişim izni vermiyor. Google Workspace hesabı kullananların, Gemini’yi denemek için kişisel e-posta hesaplarına geçmeleri gerekebilir.

Unutmayın ki tüm bunlar şu anda teknik olarak bir deney ve chatbot yanıtlarınızda bazı yazılım hataları görebilirsiniz. Bard’ın mevcut güçlü yanlarından biri, çalıştığında diğer Google hizmetleriyle entegrasyonudur. Örneğin, komutunuza @Gmail etiketini ekleyerek chatbot’un günlük mesajlarınızı özetlemesini sağlayabilir veya @YouTube etiketiyle videolarla konuları keşfedebilirsiniz. Daha önceki Bard chatbot testlerimiz bu entegrasyonlar için potansiyel gösterdi, ancak hala çözülmesi gereken birçok sorun var.

Peki, şu anda mevcut olan Gemini Pro modelinden beklenen Gemini Ultra nasıl farklı? Google’a göre, Ultra, “en yetenekli mod” olarak tanımlanıyor ve metin, görüntü, ses, video ve kod dahil karmaşık görevleri ele almak üzere tasarlanmış. AI modelinin daha küçük bir versiyonu olan Gemini Nano, şu anda WhatsApp yanıtları için Pixel 8 Pro’da kullanılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER