Teknoloji

Google Gemini AI’ın resmi tanıtım etkinliğini 2024’e erteledi

google gemini

Google Gemini AI’ın çıkışını duyurmak için bu hafta yapmayı planladığı etkinliği 2024’e erteledi. The Information’ın haberine göre, şirket GPT-4 rakibinin resmi tanıtımını ocak ayında gerçekleştirecek. Gemini hakkında ilk bilgileri I/O 2023’te paylaşan şirket, Gemini’nin henüz eğitim sürecinin başlarında olduğunu ve “etkileyici multimodal yetenekler” ile geleceğini belirtmişti.

Google ilk etapta Gemini AI’ın resmi duyurusunu sıra dışı bir lansman zamanlamasıyla 2023’ün sona ermesinden hemen önce yapmayı planlamıştı. Ancak bu konuda resmi bir bilgi gelmemişti. The Information’ın haberine göre, Gemini’nin İngilizce olmayan sorgularda yaşadığı problemler nedeniyle CEO Sundar Pichai lansmanın ertelenmesine karar verdi.

Gemini’nin, daha gelişmiş görevler için resimler ve metin gibi farklı veri türlerini birleştirerek geniş bir uygulama yelpazesini işleyebilmesi amaçlanıyor. Google geçtiğimiz mayıs ayında Gemini’nin güvenlik açısından ince ayarların yapılmasından ve sıkı şekilde test edildikten sonra çeşitli boyut ve yeteneklerle kullanıma sunulacağını belirtmişti.

Google Gemini ile mevcut yapay zekâ ürünlerini de geliştirecek

Google Gemini ile Bard, Asistan ve Arama gibi mevcut yapay zekâ veya yapay zekâ ile geliştirilmiş ürünlerine de iyileştirmeler getirmeyi planlıyor. Ancak bu sürümün önemini ve OpenAI’ın bu alanda şimdiden kurmuş olduğu hakimiyeti düşününce Google’ın Gemini’yi aceleye getirme riskini almayacağı anlaşılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER