Teknoloji

Google’ın Gelişmiş Koruma Programı’nın yeni halkası Chrome oldu

google gelismis koruma programi

Google Gelişmiş Koruma Programı, yüksek profilli Google Hesabı sahiplerine ekstra güvenlik ve koruma sağlıyor. Programa dahil edilen gazeteciler, aktivistler, siyasiler ve iş insanları, bundan böyle Google Chrome üzerinden gerçekleştirecekleri indirme işlemlerinde de ekstra korumadan yararlanacak.

Google’dan yapılan açıklamaya göre, Gelişmiş Koruma Programı’na katılan bir kullanıcının Chrome korumasından yararlanması için eş zamanlamayı açması yeterli olacak. Aktivasyonun yapılmasının ardından Chrome’un tehlikeli gördüğü bir dosya indirilmeye çalışıldığında kullanıcılar uyarılacak. Chrome tehlike durumunda indirme işlemini tamamen engelleyebilecek.

Google, bu özelliğin kullanıcılara e-posta dışında da koruma sağlamak amacıyla geliştirildiğini belirtti. Şirket zararlı yazılımların yanlışlıkla indirilebildiğine de dikkat çekti

Gelişmiş Koruma Programı, Google hesaplarının güvenliğini ciddi anlamda güçlendiriyor. Örneğin, programa katılmak için iki fiziksel anahtara ihtiyaç duyuluyor. Bunlardan biri yedek anahtar işlevi görüyor. Programa katılanlar, Google hesaplarına giriş yaparken şifreye ek olarak fiziksel bir anahtarı da kullanabiliyor. Buna ek olarak; Gmail, Drive ve Google uygulamalarına dış erişim de sınırlandırılıyor. Eğer bir kullanıcının hesabına tekrar erişim sağlaması gerekirse, kimlik doğrulamasında ekstra adımlardan da geçmesi gerekiyor.

Google, geçtiğimiz hafta Gelişmiş Koruma Programı kapsamında yeni bir beta programını faaliyete geçirmişti. Söz konusu program; G Suite, Google Cloud Platform ve Cloud Identity yöneticilerine yüksek profilli kullanıcıları Gelişmiş Koruma Programı’na dahil etme imkanını veriyor.

İLGİLİ HABERLER