Teknoloji

Google geleceği çevrimdışı Chrome uygulamalarında görüyor

Mozilla’nın web tabanlı uygulama mağazası Mozilla Marketplace‘i kısıtlı bir kullanıcı kitlesi için de olsa faaliyete geçirdiği haftada Google da Chrome Web Mağazası’nda bir takım güncellemeler yaptı, en önemlisi Chrome Web Mağazası Türkiye’de de resmen faaliyete geçti. Bunun yanı sıra Google, yazılımcıların Chrome Web Mağazası’nda, internete bağlı olunmadığında bile çalışacak uygulamalara odaklanmaları için cesaretlendirici adımlar atmaya çalışıyor.

Google’ın oluşturmak istediği deneyim Mozilla’nınkinden biraz daha farklı. Google, Chrome internet tarayıcısının, çevrimiçi bağlantı olmasa bile, açık kalmasını istiyor. Mozilla Marketplace üzerinden indirilen uygulamalar ise doğrudan bilgisayarın sabit diskine indiriliyor, yani masaüstündeki bir kısayol veya Başlat menüsü üzerinden çalıştırılabiliyor, kullanıcının Firefox’u açmasına gerek kalmıyor.

Yazılımcıları çevrimdışı da çalışan uygulamalar konusunda teşvik etmeye çalışan Google, Dokümanlar üzerinde saklanan dokümanların çevrimdışı olarak açılmasına ve düzenlenmesine de izin veriyor. Bu arada Google, Chrome Web Mağazası’nda yer alan ve çevrimdışı da çalışabilen uygulamaları özel bir işaretle gösteriyor, ayrıca onlar için özel bir kategori de hazırlandı.

İlgili – GigaOM

İLGİLİ HABERLER