Teknoloji

iOS kullanıcıları Gboard klavyede yazarken titreşimi hissedecekler

google gboard ios

Google iOS klavyesine dokunsal geri bildirim özelliği ekledi. Yani, her bir tuşa bastığınızda, parmak uçlarınızda bir titreşim hissedeceksiniz. Ve bu da size gerçek bir klavye kullanıyormuş hissini daha fazla yaşatacak.

Google’ın Gboard uygulamasının 1.40 numaralı yeni sürümünde yer alan bu özellik sayesinde, en erken iPhone 7’ye kadar olan son model iPhone’larda dokunsal geri bildirim özelliğini açmak mümkün oluyor. Apple’ın dahili iOS klavyesinde böyle bir özellik henüz bulunmuyor.

Çoğu üçüncü taraf klavye klavye tuşlarına basıldığında dokunsal geri bildirim sunulmuyor. Bu özelliği sunanlar ise genellikle paralı uygulamalar oluyor. Google’ın Gboard güncellemesinden sonra, her bir tuşa, sembole veya numaraya bastığınızda hafif bir titreşim hissediyorsunuz. Eğer fiziksel klavyelere alışmışsanız, bu şekilde kullanım sanal klavyelerle daha iyi idare etmeniz sağlanıyor. Tabii ki, birkaç saat boyunca kullanıp test etmeniz, iyi olduğuna karar verdiğiniz takdirde bu seçenekle devam etmeniz daha da iyi olacaktır.

Google, bu özelliği tüm kullanıcılara ön tanımlı biçimde açmıyor. Yani kullanıma açmak size düşüyor. Gboard uygulamasını açın, Klavye ayarları bölümüne girin ve burada yer alan “Tuşlara basıldığında dokunsal geri bildirimi etkinleştir” seçeneğinin karşısındaki düğmeyi açık duruma getirin.

Bu arada Google, Gboard güncellemesiyle dokunsal geri bildirim özelliğinin yanı sıra Moğolca ve Lao dil desteklerini ve uygulama boyutunu azaltacak bazı düzenlemeler getirdi.

Gboard uygulamasını Apple App Store’dan ücretsiz indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER