Teknoloji

Google Gallery Go uygulamasının adı değişti

google gallery go

Google Gallery Go uygulamasının adını değiştirdi. 9to5Google sitesinin haberine göre, uygulamanın adından “Go” etiketi kaldırılırken, logoda da buna bağlı değişiklikler yapıldı. Artık uygulama Google Gallery adını taşıyor.

Gallery Go uygulaması 2019’da yayınlanmıştı. Uygulama Google Fotoğraflar’ın karşısında “Lite” bir alternatif olarak konumlandırılmıştı. Hedef kitlesine ise donanım bakımından çok güçlü olmayan cihazlar yerleştirilmişti.

Ancak aradan geçen dönemde uygun fiyatlı cihazların da bellek ve depolama alanı seçenekleri daha üst sınıf cihazlara yaklaştı. Özellikle giriş seviyesi ve orta segment cihazlar arasındaki makasın kapanması, bu tarz “Lite” uygulamalara olan ihtiyacı azalttı.

Google bir süre önce YouTube Go uygulamasının fişinin de çekileceğini açıklamıştı. Şirket bu kararın standart YouTube uygulamasında daha düşük güçlü cihazlara yönelik ince ayarlamaların yapılması nedeniyle alındığını belirtmişti.

Google Gallery uygulamasının yeni ismiyle daha geniş bir kitleye ulaşmasının amaçlandığı da söylenebilir. Go etiketi genellikle uygulamaların hedef kitlesini uygun fiyatlı cihazlarla sınırlıyor. Bu etiketten kurtulmak Gallery’yi tüm kullanıcılar için daha cazip hâle getirmiş olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER