Teknoloji

Google G Suite Twitter hesabı Bitcoin dolandırıcıları tarafından ele geçirildi

twitter microsoft

Google G Suite Twitter hesabı, Bitcoin dolandırıcılarının sosyal medyada yürüttükleri faaliyetlerin en yeni hedefi oldu. Daha önce Elon Musk gibi isimlerin ünlerinden yararlanmaya çalışan dolandırıcılar, son zamanlarda önemli markaların resmi hesaplarını ele geçirme ve buradan sahte mesajlar yayma yolunu seçmişti.

G Suite, Bitcoin dolandırıcılarının bugüne kadar ele geçirdikleri en yüksek profilli hesap olarak tanımlanabilir. Google’ın kurumsal uygulama kitiyle ilgili en yeni gelişmeleri izlemek için Twitter hesabını takip eden kullanıcılar, karşılarında Google’ın ücretsiz olarak Bitcoin dağıttığını ve bundan böyle G Suite ödemelerinin Bitcoin ile yapılabileceğini belirten bir tweet gördüler.

https://twitter.com/andrewmaxey/status/1062427914656985088

ABD’nin ünlü perakende zincirlerinden Target’ın Twitter hesabı da kısa süre önce benzer bir saldırının hedefi olmuştu. Bu saldırının ardından Twitter tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada, kripto para dolandırıcılarına karşı alınan önlemlerin sıkılaştığı ve gelecekte bu tarz olayların tekrarlanmasını engellemek adına yatırımların sürdüğü belirtildi. Target saldırısının ortaya çıkmasının ardından Twitter; başka hesapların da ele geçirildiğine dair bilgilere ulaştığını belirtse de, ancak bu hesapların hangileri olduğu konusunda bilgi vermedi.

Google G Suite Twitter hesabına yapılan saldırı, mikro blog servisinin aksi yöndeki iddiasına rağmen, kripto para dolandırıcılarıyla mücadele konusunda pek fazla mesafe katedemediğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER