Teknoloji

Gmail başta olmak üzere G Suite servislerine erişimde sıkıntı yaşanıyor

G Suite dosyalarını Google hesabı olmayanlarla paylaşmak kolaylaşıyor

Bazı Google G Suite servislerine erişimde dünya genelinde sıkıntı yaşanıyor. Kullanıcılar başta Gmail olmak üzere çeşitli Google servislerine ulaşamadıklarına dair şikayetleri sosyal medya aracılığıyla paylaşırken, G Suite’in durum sayfası da sıkıntıyı doğruluyor.

Google’ın uygulamalar durum sayfasına bakıldığında şikayetlerin öncelikle Gmail ile ilgili olduğu görülüyor. Ancak an itibarıyla Google Drive, Google Dokümanlar, Google Meet ve Google Voice servislerindeki erişim sıkıntısı da durum sayfasında doğrulanmış vaziyette.

Google’dan gelen doğrulamaya ek olarak, DownDetector ve Twitter’da da G Suite servislerindeki erişim sıkıntısıyla ilgili pek çok şikayet görmek mümkün. Bunlara ek olarak, YouTube’a video yükleme sırasında problemlerle karşılaşıldığına dair haberler de geliyor.

Google G Suite servislerini etkileyen bu sıkıntı nedeniyle Gmail kullanıcılarının e-posta alıp gönderebildiği, ancak e-postaya dosya ekleyemediği belirtiliyor. Sorunun çözümü için harekete geçen Google’ın kısa süre içinde servisleri yeniden tam kapasite çalışır hâle getirmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER