Teknoloji

Google Fuchsia işletim sistemini Pixelbook üzerinde test ediyor

google fuchsiaGoogle Fuchsia adını taşıyan yeni işletim sistemi üzerindeki çalışmalarını yaklaşık bir yıldır sürdürüyor. Temelleri Google tarafından atılan açık kaynaklı platformun geliştirme çalışmalarına bir geliştirici topluluğu da destek oluyor. İnternet devinden resmi bir açıklama gelmediği için Fuchsia hâlâ gizemli yönünü koruyor.

Ancak Chrome Unboxed sitesinde yer alan bir haber, şirketin çalışmalarda geldiği noktanın anlaşılmasına yardımcı oluyor. Habere göre, Google artık Fuchsia’nın kendi üretimi olan Pixelbook’lara yüklenmesine izin veriyor.

Fuchsia alışılagelmiş türden bir işletim sistemi değil. Hâli hazırda işletim sistemini bir Pixelbook’a yükleyebilmek için başka bir bilgisayara daha ihtiyaç duyuluyor. Henüz gelişiminin ilk safhalarında olan işletim sisteminin kullanıcı arayüzü ve işlevleri yavaş yavaş şekilleniyor.

Yine de, Google’ın işletim sistemini Pixelbook üzerinde test etmesi ilginç bir karar niteliği taşıyor. Fuchsia geçmişte giyilebilir ürünler veya Nesnelerin İnterneti cihazlarına yerleştirilmiş, ancak kısa bir süre önce Intel NUC ve Acer Switch Alpha 12 Chromebook da test kapsamına alınmıştı.

Google Fuchsia ile Andromeda’da kaldığı yerden devam edebilir

Google’ın niçin yeni bir işletim sistemi geliştirdiği ve bu sistemin başka cihazlarda kullanılıp kullanılmayacağı belirsizliğini koruyor. Ancak testlerin kapsamının genişlemesi, Fuchsia’nın rafa kalkan Andromeda projesinin devamı olabileceğini düşündürüyor. Google Fuchsia üzerinde daha fazla deney yaptıkça gizemli işletim sistemine dair daha çok detay gün yüzüne çıkacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER