Manşetler

Google’dan gelişmekte olan ülkeler için web servislerine ücretsiz mobil internet erişimi. Free Zone

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google servislerini mobil cihaz kullanıcılarına ücretsiz olarak sunmak için yeni bir yöntemi test etmeye başladı. Google Free Zone olarak adlandırılan bu servis Gmail, Google+ ve Google Arama işlevlerinin g.co/freezone gibi özel bir alan adı üzerinden kullanımını içeriyor. Kullanıcılar bir Google hesabı oluşturduktan sonra yaptıkları aramanın sonuçları içinde yer alan herhangi bir bağlantıya ücretsiz olarak erişebilecek. Buralardan başka bir bağlantıya geçiş ise ücretlendirmeye tabi tutulacak, tabii ki bunun uyarısı da açılacak bir bilgilendirme ekranıyla yapılacak.

Google Free Zone servisinin denemeleri Filipinler’de başlatıldı. Bu ülkede faaliyet gösteren mobil operatör Globe ile ortaklığa giden Google’ın bu servisi çok yakında daha geniş bölgelere yayması bekleniyor. Söz konusu servis akıllı telefonlar üzerinde çalışmayacak, ayrıca dolaşımda olan cep telefonları üzerinden de bu servis kullanılmayacak.

Facebook’un da 0.facebook.com adresi üzerinden erişilen ve kullanıcılara sosyal ağ servisini cep telefonları üzerinden herhangi bir veri ücreti ödemeden kullanmaya olanak sağlayan bir servisi bulunuyor. Ancak Google’ın çalışmalarının daha geniş kapsamlı olduğunu söylemek gerek. Google’ın Reuters’a verdiği bilgiye göre Free Zone internet ile yeni buluşacak, çoğu gelişmekte olan ülkelerde yaşayan ve PC sahibi olmayıp da internet ile ilk kez bir cep telefonu aracılığıyla tanışacak gelecek bir milyarlık kitle için geliştirildi.

İlgili >> Google Free Zone

İLGİLİ HABERLER