Teknoloji

Google Fotoğraflar’ın bazı düzenleme araçları için paralı olacak işareti

google fotoğraflar web pixel 8
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Fotoğraflar çok kullanışlı bir fotoğraf yönetimi ve düzenleme uygulaması. Popülerliği arttıkça Google da Fotoğraflar’dan para kazanma fırsatlarını değerlendirmek istiyor. Türkiye’de kullanımda olmasa da, yurt dışında abonelik karşılığında seçilen 10 adet fotoğrafın basılmış hâlinin müşterilere gönderilmesi para kazanma girişimlerinden bir tanesiydi. XDA Developers ve Android Police sitelerine göre Google, daha önce ücretsiz olan bazı düzenleme araçlarını sadece Google One abonelerine sunmayı amaçlıyor. Bu, çok sevilen servise balta vurabilir.

Google Fotoğraflar uygulamasına gelen en son güncellemenin kodlarında, uygulamanın belirtilen yöne doğru ilerlediğini işaret eden bazı satırlara rastlanıyor. Bunlar aşağıdaki gibi Türkçeye çevriliyor:

Google One üyesi olarak, ekstra düzenleme özelliklerine erişim elde edersiniz.

Google One üyeliğiyle ekstra düzenleme özellikleri edinin.

Google One üyeliğiyle bu özelliğin ve daha fazlasının kilidini açın.

Google One üyeliğiyle daha fazla düzenleme özelliğinin ve depolama alanının kilidini açın.

Ancak bu girişim sadece kod parçacıklarıyla sınırlı değil gibi görünüyor. Görünen o ki, Google bu özelliği bazı insanlarla test etmeye başlamış. XDA Developers’dan Mishaal Rahman tarafından paylaşılan fotoğraf bunu gösteriyor:

Google ise The Verge sitesine, ücretsiz olan renk aracının paralı olarak sunulmadığını belirtti. Sadece daha fazla fotoğrafta kullanılabilen yeni bir versiyon sunduğunu kaydetti:

Google Fotoğraflar’da renk artırma, derinlik bilgisi içeren fotoğraflar için (portre modu gibi) herkesin ücretsiz olarak kullanabileceği bir özelliktir. Google One üyeleri, bu yılın başlarında başlayan ve devam eden teklifin bir parçası olarak, bu özelliği derinlik bilgisi olmayanlar da dahil olmak üzere daha fazla insan fotoğrafına uygulayabilir.

Yine de Google, diğer düzenleme araçlarının ve özelliklerin Google One abonelerine özel olarak sunulup sunulmayacağı konusunda net bir şey söylemiyor, şu an için paylaşacak bir şeyinin olmadığını belirtiyor.

Google One henüz Türkiye’de kullanıma sunulmadı. Kullanıcılar yurt dışında, ayda 1.99 dolardan başlayan ücret karşılığında Google servislerinde kullanabilecekleri 100 GB bulut depolama alanına sahip oluyor. Ayrıca Android cihazlarının yedeklenmesi için de bu servis kullanılıyor. Google, aylık 9.99 dolarlık ödemeler karşılığında ise 2 TB depolama alanı ve VPN özelliğini de bu servis dahilinde sunuyor. Ancak Google Fotoğraflar’da paralı olarak sunulacağı işaret edilen düzenleme araçları Google One’ın kapsamının daha da genişleyeceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER