Teknoloji

Google Fotoğraflar’a gizli fotoğraflar için Kilitli Klasör özelliği

google fotoğraflar kilitli klasör

Google, fotoğraf yayınınızda veya diğer uygulamalarda görünmemeleri için belirli resimleri gizlemenize olanak tanıyan yeni bir Google Fotoğraflar özelliği sunuyor. Kilitli Klasör adı verilen özellik, paylaşmak istemediğiniz hassas resimleri bir şifrenin arkasına yerleştiriyor.

Google, I/O 2021 açılış etkinliğindeki sunumunda, bir yavru köpek satın almayı çocuklarından gizli tutmaya çalışan ebeveynlerden örnek verdi. Aslında bu özellik, başkalarıyla paylaşmak istemediğiniz resimler de için yararlı olacaktır.

Bu özelliğin nasıl yararlı olabileceğini anlamak kolay: Kim bir veya iki resmi göstermek için telefonunu birine vermemiş, sonra aniden “Vay canına, umarım sola veya sağa fazla kaydırmazlar” diye düşünmemiştir. Kilitli Klasör, Google Fotoğraflar’da saklanan ve kimseye göstermek istemediğiniz resimleri ana fotoğraf akışınızın dışında tutarak Fotoğraflar kullanıcılarının bu korkudan kaçınmasına yardımcı oluyor.

Google, bu özelliğin ilk olarak Pixels telefonlarına geleceğini, ancak yıl boyunca daha fazla Android telefonda kullanılacağını söylüyor. Benzer özellikler halihazırda üçüncü taraf uygulamalar aracılığıyla kullanıma sunulmuş durumda. Birçok Samsung kullanıcısı, bazı Galaxy telefonlarında bulunan Güvenli Klasör özelliğinde benzer şekilde herkese göstermek istemedikleri fotoğrafları parola veya parmak izi arkasında saklayabiliyor.

İLGİLİ HABERLER