Teknoloji

Google Fotoğraflar’a Chromecast ve paylaşılan albümler desteği

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-plus-fotograflar-chromecast-021015

Google geçtiğimiz mayıs ayında Fotoğraflar servisinin yepyeni versiyonunu yayınlamıştı. Google+’ın küllerinden doğan bu servis fotoğrafların depolanması, düzenlenmesi ve yeniden keşfedilmesini sağlayan araçlar sunuyor ve bunların kolaylıkla paylaşılmasını sağlıyor. Kullanıcılara fotoğraflarının nispeten yüksek çözünürlüklü versiyonlarını yüklemeleri için sınırsız yükleme alanı sunan Google Fotoğraflar ayrıca otomatik öğrenme sistemini kullanarak fotoğrafların içeriğini anlıyor ve bunların doğrultusunda fotoğraflarda anahtar kelimelere göre arama yapmayı sağlıyor.

Çıktığından bu yana en popüler iOS uygulamalarının arasında yer alan ve Android cihazlarına da 100 milyondan fazla kez yüklenen Google Fotoğraflar, şimdiye kadarki en büyük güncellemelerinden birini aldı ve Chromecast desteği kazandı. Buna ek olarak arkadaşlarınızın ve sevdiklerinizin fotoğraf koleksiyonlarına da isim etiketleri ekleyebileceksiniz.

Ayrıca şirket arkadaşlarınıza oluşturduğunuz albümlere katılma ve katkıda bulunmaya izin veren bir özelliği de duyurdu. Apple’ın paylaşılan fotoğraf yayınlarına benzeyen bu özellik yıl sonuna doğru gelecek.

Google Fotoğraflar’da sunulan Chromecast desteği kapsamında, bir Chromecast’in bulunduğu Wi-Fi şebekesine bağlı olduğunuzda, Fotoğraflar uygulamasının tepesinde Cast ikonu görüntülenecek. Buna tıklattıktan sonra fotoğrafı başka bir ekrana yansıtmak mümkün olacak. Fotoğrafların yanı sıra videolar ve animasyonlar da başka bir ekrana yayınlanabiliyor. Paylaşılacak bir sonraki fotoğrafa geçmeden önce telefonda sürükleme yaparak yayını geçici olarak duraklatmak da mümkün. Bu, göstermek istemediğiniz bir fotoğrafı gördüğünüzde onu kolaylıkla atlamanızı sağlayacaktır.

Bu arada Fotoğraflar otomatik öğrenmeyi kullanarak fotoğraf koleksiyonlarındaki yüzleri etiketlemeye izin veriyor. İsimlerin özel olarak tutuluyor ve Google tarafından reklam ve içerik hedeflemesi için kullanılmıyor. Birkaç isim ekledikten sonra fotoğraflarda arama yapmak çok daha güçlü hâle geliyor.

Yukarıda belirttiğimiz gibi, yıl sonundan itibaren Google Fotoğraflar kullanıcıları arkadaşlarını davet ederek fotoğraf albümlerine katkıda bulunmalarını isteyebilecekler. Davet edilen kişiler katıldıktan sonra yeni fotoğraflar eklendikçe bildirimler alacak, bu fotoğrafları tek bir tıklatmayla kendi bulut fotoğraf kütüphanelerine ekleyebilecekler. Apple’ın paylaşılan fotoğraflar özelliğine benzese de, Google bu paylaşılan fotoğraflar özelliğinin birden fazla platformda çalışacağını, iOS’te de Android’de olduğu gibi işleyeceğini kaydetti.

İLGİLİ HABERLER