Teknoloji

Google Fotoğraflar uygulamasına yeni bir Anılar sekmesi ekliyor

google fotoğraflar anılar

Google, kullanıcılarına otomatik oluşturulan fotoğraf koleksiyonlarını daha etkileyici bir şekilde düzenlemeleri için Photos uygulamasına yeni bir Anılar sekmesi ekliyor. Şirket, koleksiyonlarınıza ad vermenize yardımcı olacak yeni yapay zekâ (AI) destekli başlık özelliklerini de sunuyor.

Google tarafından oluşturulan koleksiyonlar artık daha özel

Aslında Google tarafından oluşturulan bu koleksiyonlar, yıllardır Fotoğraflar uygulamasının en üstünde yer alıyordu, ancak artık uygulamanın altında özel bir butona sahip olacaklar. Anılar için varsayılan başlıklar, genellikle görüntülerin GPS meta verilerini kullanarak yer tabanlı isimler oluyor. Yeni yapay zeka başlıkları, Instagram Stories benzeri sunumları daha eğlenceli ve ayrıntılı bir şekilde özetlemeye yardımcı oluyor.

Bir anı koleksiyonuna bakarken, içeriğe dayalı bir ad oluşturmak için yapay zeka kullanımına dayalı yeni bir “bana başlık öner” butonunu seçebilirsiniz. Eğer başlangıçta ortaya çıkan şey aradığınız şey değilse, botun başlığı istediğiniz yönde düzenlemesini sağlamak için bir “ipucu” ekleyebilirsiniz.

Bu yeni Anılar görünümü, salı günü ABD’de kullanıma sunuldu ve “önümüzdeki aylarda” dünya genelinde kullanılabilir olacak. Daha sonra Google, Anılar’ı kolayca mesajlaşma ve sosyal medya platformları üzerinden paylaşılabilir video olarak dışa aktarabilmeniz için video dışa aktarma seçenekleri sunmayı planlıyor. Apple’ın Fotoğraflar uygulaması, “Size Özel” ve özel slayt gösterilerini paylaşmak üzere videoya çıktı yapabiliyor.

Doğru çalıştığında Google, Apple, Facebook ve diğerlerinin araçlarından oluşturulan fotoğraf anıları, sizi aile tatillerinden harika bir konser anısına kadar götürebilir ve sevdiklerinizle daha fazla anı biriktirme arzusu uyandırabilir. Diğer zamanlarda, mantıklı olmayan fotoğrafları keyfi bir şekilde seçebilir ve hayatınızdaki istemediğiniz anları tekrar gündeme getirebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER