Eğlence

Google Fotoğraflar yapay zekâ ile farklı temalarda video hazırlamaya yardımcı oluyor

Google Fotoğraflar bir süredir yüklenen fotoğraflarla tematik videolar oluşturuyor. 2016’da duyurulan özellik kapsamında hazırlanan Anneler Günü videoları, geçtiğimiz yıl Anneler Günü tebriklerinin popüler parçalarından biri olmuştu. Google Fotoğraflar yapay zeka yardımıyla hazırladığı videolar için şimdi kullanıcılarına dokuz tema arasında seçim yapma imkanı veriyor.

Söz konusu dokuz temaya ilk etapta tüm ülkelerde erişilemiyor. Örneğin, Türkiye’de kullanıcıların karşısına hâli hazırda sadece “Selfie Filmi” ve “Gülücüklerle Dolu 2017” isimli seçenekler çıkıyor. Google’ın temaların kapsama alanını önümüzdeki dönemde genişletmesi bekleniyor. Kullanıcılar iOS veya Android uygulamaları veya web üzerinden söz konusu videoları oluşturabilecek.

Temalar için seçilen isimler, videoların neye benzeyeceği konusunda somut bir fikir edinmeyi sağlıyor. “Çok Hızlı Büyüyorlar”, “Miyav Filmi”, “Selfie Filmi”, “Sevgililer Günü Filmi”, “Anısına” gibi isimler, videoların neyi göstereceğinin işaretini veriyor.

Mobil uygulama üzerinde video oluşturmak için Asistan sekmesine gidip ardından “Film” seçeneğine dokunmak yeterli oluyor. Masaüstünde de benzer adımlarla video oluşturma sayfasına erişilebiliyor. Komutun verilmesinin ardından kullanıcılardan önce beklemelerini isteyen Google, daha sonra bir bildirim göndererek videonun hazır olduğu haberini veriyor.

 

Google Fotoğraflar yapay zeka videolarının üzerinde düzenleme yapmaya izin veriyor

Google Fotoğraflar yapay zeka yardımıyla hazırladığı tematik videoların üzerinde iOS ve Android’in düzenleme araçlarıyla değişiklik yapılmasını mümkün kılıyor. Böylelikle kullanıcılar ortaya daha kişisel bir sonuç çıkarabiliyor.

İLGİLİ HABERLER