Teknoloji

Google Fotoğraflar yakında fotoğraflara 3D efekti ekleyecek

google fotoğraflar web pixel 8

Google Fotoğraflar yakında iki boyutlu fotoğrafların üç boyutlu (3D) gibi görünmesini sağlayacak. Şirket, konuyla ilgili açıklamayı bir blog yazısıyla yaptı. Bu görsellere “sinematik fotoğraflar” adını veren Google, söz konusu fotoğrafları Hatıralar özelliğinin altında gösterecek.

Google Fotoğraflar’da ürün müdürü olarak görev yapan Jamie Aspinall, sinematik fotoğraf oluşturma sürecini şu şekilde anlattı: “Makine öğrenmesini kullanarak görselin derinliğini tahmin ediyoruz ve sahnenin 3D bir temsilini oluşturuyoruz. Orijinal görselde kamera tarafından sağlanan derinlik bilgisi olmasa da bunu yapabiliyoruz. Ardından sanal kamerayı, tıpkı filmlerde olduğu gibi, gezdirme efekti için hareket ettiriyoruz.”

Aşağıdaki GIF animasyonunda iki boyutlu bir fotoğraf ile 3D bir sinematik fotoğraf arasındaki farkları görmek mümkün.

Google’dan yapılan açıklamada, Google Fotoğraflar’ın otomatik olarak sinematik fotoğraf oluşturacağı ve bunların son öne çıkanlar başlığı altında gösterileceği belirtildi.

Google aynı zamanda Hatıralar için de yeni temalar ekliyor. Kullanıcılar yakında hayatlarındaki önemli insanlarla ilgili anılar da görebilecek. Google Fotoğraflar kullanıcılara favori şeyleri (gün batımları gibi) ve aktiviteleri (yemek yapmak ya da yürümek) ile ilgili hatıraları da gösterecek. Bu yeni özellikler gelecek ay kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER