Teknoloji

Google Fotoğraflar web uygulamasında yükleme arayüzü yenilendi

google fotoğraflar web pixel 8

Google Fotoğraflar web uygulamasında yapılan arayüz güncellemesi, kullanıcıların karşısına daha modern bir fotoğraf ve video yükleme ekranı çıkarıyor. Tıpkı daha önce olduğu gibi, kullanıcılar yükleme işlemini dosyaları sürükleyip bırakarak veya sağ üst köşedeki “Yükle” yazısına tıklatıp ardından “Bilgisayar” seçeneğini işaretleyerek başlayabiliyor.

Bu menüde Google Drive seçeneği de yer alıyor. Ayrıca “Diğer yerlerden ekle” seçeneği de kullanıcılara başka kaynaklardan fotoğraf alabilme imkanını sunuyor. Söz konusu seçenek, Google Fotoğraflar’ın mobil uygulamalarında zaten mevcuttu.

Bu seçenek ile kullanıcılar Facebook ve iCloud’daki fotoğraf koleksiyonlarından, Pixieset, Pic-Time, image.canon gibi fotoğraf servislerinden fotoğraf transfer edebiliyor. PhotoScan uygulamasıyla telefonda taranan fiziksel fotoğraflar da Google Fotoğraflar’a aktarılabiliyor.

Google Fotoğraflar web uygulamasında ilerleme arayüzü de yenilendi

Daha somut değişiklik ise ilerleme arayüzünün sol alt köşesinde gerçekleştirilmiş. Yükleme sırasında kullanıcılar işlemin daha ne kadar süreceğine dair bir tahmin görebilecek. Buna ek olarak, “Durdur” seçeneğiyle süreç durdurulabilecek. “Daha fazla göster” seçeneği ise kuyrukta yüklenmeyi bekleyen fotoğraflara göz gezdirmeyi mümkün kılacak.

google fotoğraflar web

Yükleme işlemi tamamlandığında kullanıcılar sadece “Albüme ekle” seçeneğini görüyor. Yükleme arayüzünün eskiye kıyasla daha küçük hâle gelmiş olması dikkat çekiyor.

Google Fotoğraflar web uygulamasında küçük bir değişiklik yapılsa da, iOS ve Android tarafında kullanıcıları daha büyük görsel yenilikler bekliyor. Mobil taraftaki yeni tasarım henüz dağıtıma çıkmış değil.

İLGİLİ HABERLER