Teknoloji

Google Fotoğraflar web sürümüne yenilenen düzenleyici ile tazelik katıyor

google fotoğraflar

Google, büyük ekranlı Android tablet ve Chromebook yeniden tasarımının ardından, web üzerinden kullanılan Google Fotoğraflar’a yeni bir düzenleyici ekledi. Yeni güncelleme, kullanıcılara fotoğrafları düzenlemelerinde daha fazla seçenek ve esneklik sunuyor.

Düzenleme işlemine başlandığında, ilk olarak karşımıza “Öneriler” sekmesi çıkıyor. Burada, fotoğrafları geliştirmek için “Artır”, “Ilık” ve “Soğuk” gibi seçenekler bulunuyor. Eğer bir Google One abonesiyseniz, “Portre Işığı”, “Bulanık”, “Gökyüzü”, “Renk” ve “HDR” gibi ekstra seçeneklerle de karşılaşabilirsiniz. Bu yenilik, ilk olarak Haziran ayında duyurulmuştu.

“En Boy Oranı” seçeneği, kullanıcılara daha önce bulunmayan bir dizi ön ayar sunuyor. Bu ön ayarlar, eski açılır menü yaklaşımından daha erişilebilir hale getirilmiş. Artık ekranı serbestçe kesme yerine, belirli oranlar arasında seçim yapabilirsiniz. Ayrıca, döndürme kontrolleri de alt kısımda yer alıyor.

Düzenleme araçları ve filtreler

Düzenlemeleri daha kolay ve sezgisel bir hale getirmek için “Ayarlar” sekmesi, şimdi ışık, renk ve canlılık kontrollerini gruplamadan sunuyor. Her biri, Android/iOS uygulamasından bir simge ile birlikte geliyor. Filtreler ise artık en son sekmede yer alıyor.

Bu yeniden tasarım, bir “Yeni düzenleyiciyi dene” mesajı ile yaygın bir şekilde kullanıma sunuldu. Büyük ekranlı Google Photos düzenleyicisi artık mobil ve masaüstünde UI/UX uyumu ile geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER