Teknoloji

Google Fotoğraflar web sürümü masaüstü uygulaması gibi çalışacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google fotograflar webGoogle Fotoğraflar web sürümünden bundan böyle bir masaüstü uygulamasıymış gibi yararlanmak mümkün olacak. Progressive Web Uygulaması’na dönüşen sürüm, bilgisayarın masaüstüne veya telefonun ana ekranına bir uygulamaymış gibi yerleştirilebilecek.

Bunun için kullanıcıların bilgisayarlarında Google Chrome’un 67 sürümünün yüklü olması gerekiyor. Google Fotoğraflar web sürümü, Google Chrome üzerinden masaüstüne yüklendikten sonra Google Chrome’u başlatmaya gerek duymadan açılabilecek.

Google Fotoğraflar’ı masaüstüne ekleyebilmek için öncelikli olarak, Google Fotoğraflar’ın web sürümünü Chrome üzerinde açmak gerekiyor. Ekranın sağ kısmındaki üç nokta ikonuna dokunulduğunda açılan menü üzerinden Diğer Araçlar sekmesine gidiliyor. Burada da “Google Fotoğraflar’ı yükle” seçeneğine tıklandığında işlem başlıyor. Bu işlem için bazı Chrome kullanıcılarının Progressive Web Uygulamaları’nı (PWA) manuel olarak etkinleştirmeleri gerekiyor.

Web sürümünü telefonun ana ekranına yerleştirmek için de Google Chrome üzerinden Google Fotoğraflar’ın internet sitesini açmak ve tarayıcının menü butonu üzerinden “Ana ekrana ekle” seçeneğine dokunmak gerekiyor. Fotoğraflar’ın web uygulaması versiyonunun mobil uygulamanın yerini tam anlamıyla tutmadığını belirtmekte fayda var.

Google Fotoğraflar web sürümü, masaüstü uygulamasına dönüştüğünde de tıpkı bir internet sitesi gibi işliyor. Uygulama üzerinden fotoğraf yüklemek, düzenlemek ve paylaşmak, albümleri organize etmek, etiket eklemek, kolaj ve animasyon oluşturmak mümkün oluyor. Henüz tüm kullanıcıların Google Fotoğraflar web sürümünü bir masaüstü uygulamasına dönüştürememesi, Google’ın özelliğin dağıtımını kademeli olarak gerçekleştirdiğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER