Teknoloji

Google Fotoğraflar akıllı tematik videolar ve hızlı paylaşım özelliği sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google fotograflarGoogle Fotoğraflar, yayınlandığı ilk günden bu yana kullanıcılarının fotoğraflarıyla otomatik olarak filmler hazırlıyor. Ancak bu filmlere kişisel bir dokunuşta bulunmak pek mümkün olmuyor. Ne var ki, bu eksiklik Facebook’tan ilham almış gibi gözüken bir özellikle kapatılıyor. Bilindiği üzere, Facebook önemli olaylar için otomatik olarak videolar hazırlıyor. Google da bunu biraz daha değiştirerek Fotoğraflar uygulamasına akıllı, tematik filmler hazırlama özelliği ekliyor. Kullanıcıların tüm fotoğraf arşivini tarayan uygulama, çeşitli konseptler etrafında klipler hazırlayacak.

Örneğin, çocukların büyümesi söz konusu konseptlerden biri olabilecek. Google Fotoğraflar, çocukların yüksek kaliteli fotoğraflarını bulup bir araya getirecek ve yıllar içindeki değişimlerini gözler önüne serecek. İlk etapta sunulan konsept sayısı sınırlı olsa da, Google yakında bu sayının artacağı müjdesini vermeyi ihmal etmedi.

Google Fotoğraflar ile daha hızlı fotoğraf paylaşılabilecek

Uygulamanın yenilikleri sadece tematik akıllı kliplerle sınırlı kalmıyor. Google’ın Fotoğraflar uygulamasını kullananlar, artık arkadaşlarıyla çok daha hızlı biçimde fotoğraf ve video paylaşabilecek. Uygulamanın iOS ve Android versiyonlarına eklenen yeni paylaşım bölümünde üçüncü taraf uygulamalar yerine kişilere odaklanılıyor.

Kullanıcılar önce fotoğrafları ardından da alıcıları seçip süreci tamamlayabiliyor. Alıcı da Fotoğraflar uygulamasını kullanıyorsa kendisine fotoğraf veya video gönderildiğinden bir bildirim yoluyla haberdar edilecek. E-posta ve SMS yoluyla paylaşım yapılan kullanıcılara ise bir web bağlantısı iletilecek. Böylelikle uygulamanın kullanıcıların işinin önemli ölçüde kolaylaşması amaçlanıyor.

İLGİLİ HABERLER