Teknoloji

Google Fotoğraflar için yeni özellikler yolda

google fotograflar

Google Fotoğraflar servisinin ürün sorumlusu olan David Lieb, bu hafta boş zamanın olmasından yararlanarak Twitter’da ilginç bir açık diyalog süreci başlattı. Daha önce kullanıcılara Google Fotoğraflar’da görmeyi istedikleri yenilikleri soran Lieb, performans iyileştirmelerinden yeni özelliklere kadar uzanan pek çok öneri aldı. Saatlerce süren bu sohbet, Google Fotoğraflar’da önümüzdeki dönemde yapılacak bazı değişiklerle ilgili olarak şimdiden fikir edinmeyi sağladı.

Bu yenilikler arasında en dikkat çekeni ise manuel yüz etiketleme özelliği oldu. Bu özellik sayesinde kullancılar Google’ın tanıyamadığı kişileri de fotoğraflarında manuel olarak etiketleyebilecek.

Lieb, daha önce sadece web üzerinde erişilebilen bazı yeteneklerin önümüzdeki dönemde Google Fotoğraflar’ın mobil uygulamalarına da geleceğini belirtti. Son yüklenen fotoğraflar arasında arama yapmak ve fotoğraflardaki zaman damgalarını düzenlemek, servisin Android uygulamasını kullananlara sunulan yenilikler olacak. Kullanıcılar bu özellikten web ve iOS üzerinde yararlanabiliyor.

Web ve iOS’te olup da, Android’e yeni gelecek olan Google Fotoğraflar özellikleri bunlarla sınırlı kalmıyor. Lieb’in verdiği bilgiye göre, ekip Android cihazlarda silinen fotoğraflara bir süre daha erişebilmesi için de çalışımalar yürütüyor.

Google Fotoğraflar kullanıcılarına sunulacak bu yeni özelliklerin ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmiyor. Ekibin Lieb’e gelen önerilerin ne kadarını gerçek anlamda değerlendirmeye alacağı da merak ediliyor. Yine de, ekibin liderinin Twitter üzerinden böyle bir süreç başlatarak kullanıcıların fikirlerini alması hoş bir hareket niteliğini taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER