Teknoloji

Google Fotoğraflar sosyal medya klasörlerini yedeklemeyecek

Google Fotoğraflar'da paylaşılan albümlere yorum özelliği geldi

Google Fotoğraflar bundan böyle sosyal medya uygulamaları tarafından oluşturulan ve yönetilen klasörlerde bulunan fotoğraf ve videoları varsayılan şekilde yedeklemeyecek.

Google’ın fotoğraf ve video yedekleme platformu daha önce Android ve iOS cihazlarındaki tüm görselleri otomatik olarak yedekliyordu ve bu işleme Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi cihazlar tarafından oluşturulan klasörler de dahil ediliyordu.

Bu özelliğin devredışı bırakıldığını belirten Google; sosyal medya klasörlerinin yedeklenmesini isteyenlerin bunu manuel olarak yapmasının veya özelliği yeniden aktif hâle getirmesinin gerektiğini açıkladı.

Google bu değişikliğin temelinde COVID-19 salgınının başlamasından bu yana artan fotoğraf paylaşımının olduğunu belirtti. Değişikliğin anlatıldığı destek sayfasında konuyla ilgili olarak şu ifadeler yer alıyor: “COVID-19 nedeniyle insanlar daha fazla fotoğraf ve video paylaşıyor. İnternet kaynaklarını korumak amacıyla WhatsApp, Mesajlar ve Kik gibi mesajlaşma uygulamaları tarafından oluşturulan klasörler için yedekleme ve eş zamanlama yapılmayacak. Bu ayarı dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.”

Google Fotoğraflar tarafından yapılan bu değişiklikten etkilenenler arasında Facebook, Facebook Messenger, Instagram, WhatsApp, Android’in Mesajlar uygulaması, Snapchat ve Twitter bulunuyor. Hâlihazırda yedeklenmiş olan sosyal medya kaynaklı içerikler içinse bir değişiklik olmayacak.

İLGİLİ HABERLER