Manşetler

Google Fotoğraflar siyah-beyaz fotoğrafları otomatik olarak renklendirecek

google fotoğraflar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
google fotoğraflar
Görsel: The Verge

Google Fotoğraflar telefonunuzdaki fotoğrafların hepsini birden yedeklemenin en kolay ve en iyi yöntemlerinden bir tanesini sunuyor. Google, bugün bu servis için birtakım yeniliklerin ve iyileştirmelerin duyurusunu gerçekleştirdi.

Yeni özelliklerin içinde en ilgi çekici olanı ise eski siyah ve beyaz renkli fotoğrafları yapay zekâ yardımıyla otomatik olarak renklendirilmesi oldu. Eski bir fotoğrafın resmini telefonla çekip yüklediğinizde, Google Fotoğraflar bunu analiz edecek ve renkli versiyonunu üretecek.

Buna ek olarak Google, yapay zekânın yardımıyla fotoğraflardaki farklı nesneleri ayırt edebildiğini, dokümanların resimlerini tanıyabildiğini ve bunları otomatik olarak PDF dosyalarına çevirebildiğini söylüyor. Bir başka yenilik de fotoğraflar için pozlama ayarlamalarının ve iyileştirmelerinin otomatik olarak tavsiye edilmesi oluyor.

Google, geliştiriciler için API’lar çıkarıyor ve onlara Google Fotoğraflar’a doğrudan bağlanma imkanı sağlıyor. Google, bu araçların ve API’ların geliştiricilere Google Fotoğraflar’ın arama, yükleme ve paylaşım araçlarını doğrudan uygulamalarına ekleme fırsatını tanıyacağını söylüyor.

Fotoğraflar hem Android hem de iOS’te bulunuyor. Bu uygulamalar fotoğrafları ve videoları otomatik olarak, ücretsiz biçimde depolama fırsatı sunuyor. Aynı zamanda bu servis akıllı kategorilendirme ve organize etme özelliklerine de sahip. Bunlara fotoğraf düzenleme araçlarının ve fotoğraf kitabı oluşturmayı da ekleyin. Google, yeni özelliklerin Google Fotoğraflar uygulamasına ne zaman ekleneceği hakkında ise henüz herhangi bir bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER