Teknoloji

Google Fotoğraflar şimdi geçmişten fotoğraflar ve videolar gösteriyor

google-fotograflar-nostalji-210815

Google Fotoğraflar ister akıllı telefon ve tabletlerle ister fotoğraf makineleri ve video kameralarla çektiğiniz fotoğraf ve videoları saklamak için en iyi depolama seçeneklerinden bir tanesi. Milyonlarca fotoğrafı ücretsiz olarak saklama fırsatı sunan, aynı zamanda akıllı bir arama motoru sayesinde istediğiniz fotoğrafı anında bulmanızı sağlayan Google Fotoğraflar’ı daha da kullanışlı yapacak yeni bir özellik geliyor.

Google Fotoğraflar şimdi sizi depoladığınız fotoğraf ve videolarda nostaljik bir gezintiye çıkarıyor. Uygulamayı açtığınız her seferde geçmişte o tarihte çektiğiniz fotoğraf veya videolar gösteriliyor.

Google Fotoğraflar uygulaması asistan görünümü içinde, bugünü yeniden keşfetmenizi sağlayacak kartlar gösteriyor. bu kartlar içinde fotoğraflar, kolajlar veya videolar bulunabiliyor. Kartlar geçmişte bugün nerede olduğunuzu ve nasıl göründüğünüzü görmenizi sağlıyor. Ayrıca uygulama her şeye eklediği küçük bir grafik sayesinde fotoğrafın hangi yıldan olduğunu görmenizi sağlıyor.

Tabii ki, bu özellik sadece sizi geçmişte yolculuğa çıkarmakla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda bütün bu nostaljik gezintiyi çeşitli sosyal ağlarda paylaşma fırsatı sunuyor. Google Fotoğraflar’ın bu nostaljik özelliğini kullanmak için öncelikle bu özelliği etkinleştirmeniz gerekiyor.

Google Fotoğraflar’ın bu yeniliği fotoğraf depolama uygulamasını rekabette biraz daha güçlü kılacaktır. Dropbox’ın fotoğraf depolama uygulaması Carousel benzer bir özelliği uzun zamandır sunuyordu. Google Fotoğraflar’ın iOS versiyonunda nostalji özelliği sunulmaya başlandı bile, aynı zamanda Android cihazlarına da dağıtımı yapılıyor.

İLGİLİ HABERLER