Teknoloji

Google Fotoğraflar sabit görüntülerden otomatik animasyonlar oluşturacak

Google Fotoğraflar yakında yeni ve epey kullanışlı bir özelliğe sahip olacak. Telefonunuzun kamerasıyla iki benzer resim çekerseniz, uygulama bunları birleştirerek hareketli bir çekim oluşturabilecek.

Google bunu, iki çekim arasındaki hareketi sentezlemek amacıyla yapay öğrenimini kullanarak yapıyor. Şirket, fotoğrafların aralarında yeni kareler oluşturarak “canlı hareketli bir resim” meydana getiriyor. Google’dan Shimrit Ben-Yair, bunu ebeveynlerin seveceği bir özellik gibi tanıttı. Ebeveynler genellikle çocuklarının en iyi karelerini yakalamak için birden fazla fotoğraf çekerler. İşte Google Fotoğraflar, tüm bu çekimleri yararlı bir iş için değerlendirmiş olacaktır.

Ben-Yair, bu yeni özelliğin “sinematik anlar” olarak adlandırıldığını belirtti. Hem Android hem de iOS’ta çalışacağını söyledi.

Ayrıca Google, en hassas resimlerinizi bir şifre veya parmak izi ile korunan bir klasörün arkasına saklamanıza izin verecek yeni bir kilitli klasör özelliğini duyurdu. Buna ek olarak uygulama, geçmişin istenmeyen anımsatıcılarından kaçınmak için kısa bir süre sonra, hayatınızın belirli kişilerini veya dönemlerini “anılarından” gizlemenize izin verecektir.

İLGİLİ HABERLER