Teknoloji

Google Fotoğraflar Portre Işığı özelliği daha çok telefonda kullanıma sunuluyor

google fotoğraflar android portre ışığı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Fotoğraflar için hazırlanan Portre Işığı isimli yeni özellik, ilk olarak kısa süre önce tanıtılan Pixel 4a 5G ve Pixel 5‘te kullanıcılarla buluşmuştu. İnternet devi, bu özelliği daha fazla telefona götürme konusunda fazla zaman kaybetmedi.

Android Police sitesinde yer alan habere göre, Portre Işığı özelliği Pixel serisinin Pixel 2’ye kadar uzanan tüm modellerinde kullanıcılarla buluşuyor. Bu özelliğin ulaştığı kullanıcılar, Google Fotoğraflar üzerinde bir insan fotoğrafı düzenlerken “Ayarla” bölümünde “portre ışığı” seçeneğiyle karşılaşacak.

Bu özellik sayesinde kullanıcılar fotoğraflarda ışığın yönünü ve yoğunluğunu değiştirebiliyor. Bunun için Google’ın yapay zekâsının fotoğraflarda bir yüz algılaması yeterli oluyor. Bunun için fotoğrafın portre moduyla çekilmesi gerekmiyor. Kullanıcılar bu sayede çok eski fotoğraflarda bile doğal görünmeyen gölgeleri düzeltebilecek.

Android Police sitesi, Google Fotoğraflar Portre Işığı özelliğinin uygulanmasıyla ilgili olarak bir konuya dikkat çekiyor. Google uygulama anında bir hata yaparsa kullanıcıların bunu düzeltmesi mümkün olmuyor. Yine de, bu özelliğin varlığının genel olarak işlevsel olduğu gerçeği değişmiyor. Özelliğin daha fazla cihazda kullanıma sunulup sunulmayacağı ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER