Teknoloji

Google Fotoğraflar ile paylaşılan fotoğraf, video ve albümler beğenilebilecek

google fotograflarGoogle Fotoğraflar için hazırlanan ve sunucu üzerinden kullanıcılara dağıtımı başlayan son güncelleme, kullanıcılara işlevsel açıdan olmasa da deneyimi iyileştirecek bir yenilik getiriyor. Bundan böyle uygulamayı kullananlar, uygulama üzerinden kendileriyle paylaşılan fotoğraf, video ve albümleri beğenebilecek.

Kendileriyle yapılan paylaşıma yönelik beğenilerini göstermek isteyen kullanıcıların, diğer pek çok serviste olduğu gibi, ekranın altındaki kalp ikonuna dokunması yeterli olacak. Paylaşım sahibine de paylaştığı fotoğraf, video veya albümün beğenildiğini gösteren bir bildirim gönderilecek. İçeriğin paylaşıldığı diğer kişiler de beğeniyi görebilecek.

Bazı Android cihaz sahipleri, Google Fotoğraflar’da kendileriyle paylaşılan fotoğraf ve videoların altında geçtiğimiz ayın sonundan bu yana kalp ikonunu görüyor. Bu da Google’ın özelliğin dağıtımı için kademeli bir modeli tercih ettiğini gösteriyor. Özelliğin kısa bir süre içinde tüm Fotoğraflar kullanıcılarına ulaştırılması bekleniyor.

Google Fotoğraflar, pek çok Android telefonda ön yüklü olarak sunuluyor. Kullanıcılarına fotoğrafları yüksek kalitede saklamaları için sınırsız bir alan tahsis eden uygulama, böylelikle cihazların depolama alanında yer açmayı mümkün kılıyor.

İLGİLİ HABERLER