Google Fotoğraflar’a Paylaşılan Albümler, iOS uygulamasına otomatik fotoğraf silme

google-fotograflar-paylasilan-albumler-121215

Google Fotoğraflar’ın gelişiyle birlikte birçok kullanıcı fotoğraflarını ve videolarını bulutta yedeklemenin keyfini yaşamaya başladı. Benzer işlevlere sahip birçok fotoğraf paylaşım uygulaması bulunuyor, ancak Google Fotoğraflar, zaman etiketleme ve albüm düzenleme, yüzleri saklama gibi özellikleri ve ayrıca cihazda boş alan açmak için daha fazla yöntem sunmasıyla yine öne çıkmayı başarıyor.

Google Fotoğraflar’ın Paylaşılan Albümler özelliği güncellendi. Bu özellik sayesinde fotoğrafları bulutta tek bir yerde bir araya getirmek mümkün oluyor. Bir etkinlikte veya partide çekilen tüm fotoğraflar Google Fotoğraflar’ın Paylaşılan Albümler bölümünde tutulabiliyor. Fotoğraf çeken herhangi bir kişi elindeki etkinlik fotoğraflarını diğerlerinin de görmesini sağlayabiliyor. Birden fazla kez paylaşılmış birkaç albüm yerine, tek bir albümü paylaşmak ve diğerlerinin de bu albüme fotoğraflarıyla katkıda bulunmasını sağlamak mümkün oluyor.

google-paylasilan-albumler-121215

Bir albüm başlatın, konumu paylaşın ve diğer kişilere de albüme erişmeleri ve görüntülemeleri için gerekli olan bağlantıyı gönderin; her şey bu kadar basit. Ne var ki, bu özellik şu an için sadece Android versiyonunda çalışıyor. İster masaüstü veya dizüstü bilgisayar, ister akıllı telefon ya da tablet kullanın, özel bir etkinlik için açılmış olan albüme siz de katılımda bulunabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=taxad270uvQ

Paylaşılan Albümler işlevini kullanmak çok kolay ve herhangi bir kuruluma da gerek yok. Sadece Google Fotoğraflar Android uygulamasını güncellemek ve daha sonra bir paylaşılan albüm oluşturup fotoğraf yüklemeye başlamak yeterli oluyor. Paylaşılacak albümün bağlantısını da alıp paylaşmak istediğiniz kişilere gönderdikten sonra artık geriye sadece onların albümü görüntülemesi ve eğer varsa yeni fotoğraflar eklemesi kalıyor.

Bu arada Google Fotoğraflar’ın iOS versiyonuna, daha önce Android versiyonuna eklenmiş önemli bir özellik geldi. Google Fotoğraflar’a yüklenmiş olan fotoğrafların kopyaları iOS cihazındaki Film Rulosu’ndan otomatik olarak silinecek. Böylelikle, özellikle 16 GB gibi giriş seviyesi saklama alanına sahip olan iOS cihaz kullanıcılarının cihazlarında fotoğraflar ve videolar alan kaplamamış olacak.

Ne var ki, Google Fotoğraflar’ın otomatik olarak sildiği fotoğraflar iOS Fotoğraflar uygulamasının “son silinenler” klasörü içinde görülmeye devam ediyor. Telefonlarında veya tabletlerinde yer alan fotoğraflardan tamamen kurtulmak isteyenlerin bu klasörün içindekileri de tamamen temizlemeleri gerekiyor.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung Galaxy A72 İncelemesi

Akıllı telefon fiyatlarının yükselmesi tüketicilerin biraz daha orta segment telefonlara ilgi göstermesine neden oluyor. Üreticiler de bu segmentteki ürünlerine amiral gemisi telefonları kadar önem...

Discovery Plus içerikleri BluTV uygulamasında yer bulmaya başladı

Discovery, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru orijinal içeriklerini barındıran bir isteğe göre video izleme servisi olan Discovery Plus'ı faaliyete geçirmişti. Başta ABD olmak üzere çeşitli...
Bu haberi arkadaşınızla paylaşın