Teknoloji

Google Fotoğraflar’da albüm paylaşımı için yeni yöntem

google fotoğraflar

Google, fotoğraf uygulaması Google Fotoğraflar için yeni özellikler sunuyor. Söz konusu yeni özellikler, kullanıcılara paylaşılan albümler üzerinde daha fazla kontrol imkanı sağlıyor. Buna ek olarak, albümlere kimlerin erişebileceği konusunda da kullanıcıların karşısına yeni imkanlar koyulacak.

Google’dan yapılan açıklamada, yeni özelliklerin temelinde geçtiğimiz aralık ayında fotoğraf ve videolar için sunulan doğrudan paylaşım özelliğinin bulunduğu belirtildi. Benzer bir özelliği albüm paylaşımına da getiren Google, eski paylaşım yönteminin de kullanıcıların erişimine açık kalacağının altını çizdi

Google Fotoğraflar’da kullanıcılar fotoğraf ve video albümlerini diğer kullanıcılarla bağlantılar üzerinden paylaşabiliyordu. Ancak yapılan son değişiklikle birlikte Google, bağlantılar dışında da bir paylaşım seçeneği sunuyor ve bunu varsayılan seçenek hâline getiriyor.

Yeni dönemde kullanıcılar bir albümde paylaş butonuna dokunduklarında karşılarında davetiye gönderebilecekleri Google kullanıcılarının listesi çıkacak. Bu listeden birden fazla kişi seçilebilecek. Tüm kullanıcılar bu daveti kendilerine ulaştığı anda görebilecek.

Google hesabı olmayanlarla paylaşım için yine bağlantılar kullanılacak. Kopyalanan paylaşım bağlantısı SMS, e-posta veya benzer başka bir araçla gönderilebilecek. Google, bu değişiklik sayesinde kullanıcıların paylaştıkları albümler hakkında daha fazla kontrole sahip olacağını vurguluyor.

Google Fotoğraflar için hazırlanan son güncelleme, bu hafta itibarıyla dağıtıma çıktı. Birkaç gün içinde servisin tüm kullanıcılarının bu özelliğe kavuşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER