Teknoloji

Google Fotoğraflar otomatik albüm tatil fotoğraflarınızla ilgileniyor

google fotoğraflar otomatik albüm

Google Fotoğraflar en son gelen güncellemeyle birlikte en son fotoğraflarınızı otomatik olarak derliyor ve bunlardan bir albüm oluşturma tavsiyesinde bulunuyor. Bundan böyle tatilde çektiğiniz ve Facebook ya da Instagram’da paylaşmadığınız fotoğrafların film rulosunun derinliklerinde kaybolması gibi bir durum söz konusu olmayacak.

Google Fotoğraflar otomatik albüm özelliği gerçekleştirdiğiniz en son gezide çektiğiniz fotoğrafları ve videoları, harita ve konum iğneleri gibi unsurları da içerecek şekilde tam donanımlı bir albüm hâline getiriyor ve bunu yaptığını bildirimle haber veriyor. Otomatik olarak oluşturulan bu albümleri çeşitli notlarla özelleştirebilir ve diğer kullanıcıların da katkıda bulunması için paylaşıma açabilirsiniz. Eğer kendi albümlerinizi oluşturmanızı tercih ederseniz, herhangi bir albümü haritalar, konum iğneleri ve yazılı notlarla tamamen özelleştirebilirsiniz.

Hikayeler ve GIF’ler de otomatik olarak oluşturuluyor, böylelikle Google Fotoğraflar fotoğraf yönetiminin her alanında otomasyonu ön plana çıkarıyor. Bu, özellikle cihazında tonlarca fotoğraf tutan ortalama akıllı telefon kullanıcısı için çok yardımcı oluyor. Google bu yeni işlevi getiren güncellemeyi iOS ve Android uygulamalarıyla web üzerinde sunmaya başladı.

İLGİLİ HABERLER