Teknoloji

Google Fotoğraflar uygulamasına Live Photos yetenekleri

google fotoğraflarGoogle zaten epey kullanışlı olan Google Fotoğraflar iOS uygulamasını daha da kullanışlı hâle getiriyor. 2.0 numaralı yeni versiyonla birlikte kullanıcılara Live Photos formatındaki fotoğrafları düzenleme ve bunları herkesle paylaşılabilir GIF animasyon ve video kliplere dönüştürme fırsatı veriyor. Böylelikle çekilen görüntülerin iPhone’u olmayan kişilere de daha rahat ulaşması sağlanıyor.

Google Araştırma ekibi bu yazın başlarında çıkardığı Motion Stills uygulamasıyla Live Photos görüntülerini düzenleme imkanı sunmuştu. O uygulama Film Rulosunu Live Fotoğraflar için tarıyor, daha sonra da bulduklarını düzenleyerek en az titreşimle GIF veya  video kliplere dönüştürüyor. Bu, eğlenceli olmasının yanı sıra büyük bir fayda da sunuyordu. Üstelik oluşturduğunuz görüntüleri farklı kanallarda paylaşım imkanı da mevcuttu. Ancak şimdi Google Fotoğraflar 2.0 uygulamasına söz konusu yeteneklerin eklenmesi, daha fazla kişinin Google’ın sunduğu imkanlardan yararlanabileceği anlamına geliyor.

Google Fotoğraflar 2.0 sürümünün diğer yenilikleri

Buna ek olarak, 2.0 sürümü kullanıcılara video kliplerini YouTube’da da paylaşma izni veriyor. Live Photos üzerinde daha kapsamlı düzenlemeler için hâlâ Motion Stills uygulamasını indirmek en iyisi gibi görünüyor, yine de kullanıcıların hayatında farklılık yaratacak, Live fotoğrafları değerlendirme ve paylaşma imkanı sunacak bir özelliğin iOS’teki iddialı fotoğraf uygulamalarından bir tanesine gelmesi oldukça sevindirici bir gelişme sayılır.

İLGİLİ HABERLER